Slanking

Meninger om slanking, konsekvenser, osv... Skrevet i 9. klasse.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.06.12

Slanking er den nye ”moten” blant ungdommene. Alle går på forskjellig dietter for å se ut som Paris Hilton og Jessica Simpson. De prøver å kutte ned alt usunt, og bytte det ut med grønnsaker, og annen sunn mat. De lager til og med lister over hva de skal spise og ikke spise til daglig.

Det kaller jeg fritidsproblemer i aller høyeste grad! Venninna mi, for eksempel, var helt normal før hun begynte å slanke seg. Nå har hun blitt kvitt 13 kilo på bare noen måneder! Et snaut år har det kanskje gått. Hun starta med å kutte ut måltider, og spiste mindre og mindre.

Hun gikk ned i vekt ved å spise i underkant av ett måltid om dagen!

Si meg, er slanking det eneste som står i hodet på ungdommen i dag? Kan man ikke bare være fornøyd med den man er, i stedet for å være så opptatt av å miste kilo? For alle har jo forskjellige kroppsfasonger og er forskjellige kroppstyper! Men sånn tenker de tydeligvis ikke.

Jeg, personlig, syns at det er media’s store fokus på kropp som har skylden! Hvis det ikke hadde vært for alt dette fokuset og oppstyret rundt det, hadde ikke ungdommer vært så utrolig opptatt av temaet heller!

Det er mange tilfeller av anoreksi, bulimi, og andre sykdommer som har med spiseproblemer å gjøre, som har tatt liv!

Jeg gir media skylden for det!

Men selvfølgelig er det viktig å holde en viss normalvekt, men sånn som ungdommene holder på med nå til dags, er å gå alt for langt over streken!

Jeg tror egentlig at ungdommene som driver av med dette, faktisk ikke vet hva de setter seg selv utfor! For det første er det tullete, det er uselvstendig, det er et tegn på usikkerhet og det skaper uro for medmennesker.

For eksempel, så veit jeg om et par stykker som fikk til å gå ned et par kilo, ved omtrent å slutte helt med å spise. Etter en liten stund, begynte de å gå opp igjen. Så, hva er vitsen da? Når de egentlig ikke veit hvordan man slanker seg, og når de bare går mer opp i vekt etterpå? Jeg hvert fall, ser null poeng i det.

Jeg skjønner ikke at folk ikke bare kan tenke at man er som man er, og gå inn for å skjønne det, enn å lese Se & Hør, og bruke det som et fakta- og læreblad! Jeg begynner nesten å stusse på om ungdommer tror det er sånn som Se & Hør fremstiller kjendisene; at det er sånn man skal være?

Noen er tynne fra naturens side, mens andre er kraftigere. Sånn er det bare! Og hva er det som er så gøy med å være slik som alle andre er da? Hvis alle her i verden hadde vært like, hvor kjedelig hadde samfunnet i dag vært da?

Men la oss si det var sånn da, at alle var like. Da hadde nok mennesker gjort alt for å skille seg ut! For eksempel å prøve å legge på seg!

Men, men… Sånn er det ikke. Folk skal bare slanke seg og slanke seg! De er helt opphengt!

Jeg syns man skal ta til takke med den man er, i stedet for å stresse med noe slange- opplegg! Det er direkte IDIOTISK og SIMPELT!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst