Krig og terror - hvorfor?

Hvorfor finnes det krig og terror? Det er mitt spørsmål..
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.08.18

Det er krig nå.. Jeg skjønner ikke hvorfor.. Hvorfor kriger man? Jeg er sikker på at jeg deler dette spørsmålet med tusen andre. Hvorfor kriger man, hvorfor drepe uskyldige mennesker? Er det snakk om makt? Respekt? Hvorfor? Jeg prøver å finne en god grunn til all denne krigen.. Men jeg finner bare negative sider ved det…

 

Terror

Terror, hva er egentlig terror? Er det å plage andre med mennesker for å oppnå noe? Ødelegge for andre? Drepe? De som ’bruker’ terror mot andre. De gjør det for å oppnå noe, men hva? Hvorfor ofrer mennesker livet, selvmordsbomber, de gjør det for å oppnå noe. Men hva kan man oppnå med å drepe? Makt? Respekt? Det er to viktige stikkord når det gjelder terror?

 

Vi mener at alt startet med terrorangrepet i USA, NY, når flyene ødela ‘’world trade Center‘’. Dette var tungt for verden, men startet det da? Hva kan ha skjedd før disse angrepene? Disse angrepene var ment på Amerikanerne, men hvorfor? Er det fordi Amerika er ‘høye i hatten’? Skal bestemme over andre, USA har stor respekt hos resten av verden. De skal liksom være sjef. De blir ofte kalt ‘verdenspolitiet’, var det derfor alt startet, fordi USA skulle ‘roe seg ned’?

 

Etter det første terrorangrepet, ble det krig. USA skulle ta hevn.. Det hjalp ikke, USA invaderte Irak, selv om NATO sa at de ikke fikk lov til å angripe. Så hvorfor angrep dem da, når resten av verden var imot det. Det kan nesten ikke kalles krig, jeg mener det kan kalles slakt, men det er min mening.

 

Hva mener du?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst