Hydrogengass rapport 8.klasse

hydrogengassrappor om magnesium og sitronsyre.
Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2020.10.23
Tema

Hensikten:

Hensikten med dette forsøke er å se hva som skjer når Sitronsyre og magnesium lager en kjemisk reaksjon og lager hydrogengass. hensikten er å bruke dette forsøket til å lære hvordan man skriver forsknings rapport.

Teorien:

Teorien er at når stoffet magnesium blir utsatt for syrer vil stoffet reagere ved å gå i oppløsning. Reaksjonen mellom dette metallet og syren vil danne en gass.

Hypotese:

Vi tenker at bakgrunns teorien stemmer som den skal, og at når reaksjonen mellom magnesium og sitronsyre samles i et reagensrør fylt med vann, vil det skape gassen hydrogen som vil bli antent med fyrstikk. Da skulle det komme flammer ut av glassrøret 

Metode:

Sitronsyre og magnesium reagerer og lager hydrogengass. Hydrogengassen lages i PVC -slangen og samles opp i et reagensrør som er fylt med vann. når reagensrøret blir fylt med gass vil vannet bli dyttet ut. Når alt vannet er ut ,er røret fullt av gass etter det vil det bli  antent med fyrstikk.

Utstyr:  

2 Reagensrør 90-graders glassrør
Gummikork med hull på  Magnesiumbit
PVC-slange Vann
Sitronsyrepulver Reagensrørstativ
Fyrstikker Vernebriller

Resultater og observasjoner:

Magnesium og sitronsyre blandes og danner en gass. Når de reagerer sammen blir det til hydrogengass.

Drøfting og feilkilder:

vi utførte ikke eksperimentet selv , men så det på video. Vi vet ikke helt sikkert at alle de riktige stoffene ble brukt og at det ble riktig utført.

Konklusjon:

Magnesium og sitronsyre skaper gassen hydrogengass når magnesium og sitronsyre reagerer.

 

Kilder:

https://www.youtube.com/watch?v=Pk3IEt1cYi8

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst