Døden og religon

Kåseri om forskjellige syn på døden.
Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.06.01
Tema
Død

Døden har eksistert i naturen like lenge som selve naturen har eksistert. Men likevel er vi så trangsynte at vi ikke forstår den enda. Vi er rett og slett redd for døden. MEN HVA SKJER EGENTLIG NÅR VI DØR? SKJER DET NOE ETTER DØDEN?

 

Ja faktisk ifølge flere religioner skjer det en hel masse etter døden, dette kan vi komme nærmere inn på.    Vitenskapen forklarer døden som en slags søvn, bare tenk på tiden før du ble født, hæ, ikke sant? Tenkte meg det. Men, du våkner aldri opp, men det er ikke farlig, for du kommer jo ikke akkurat til å kunne savne livet heller, for du tenker jo ikke!

 

Kommer du til HIMMELEN?! Ja det gjør du, i hvert fall ifølge kristendommen. Himmelen er et paradis der Gud tar deg imot og gir deg sin barmhjertighet. MEN, hinduistene liker å tro at de bli gjenfødt, hva du blir gjenfødt som er det din karma som bestemmer, karma er nesten det samme som moral, eller det er vel egentlig helt det samme, så anyway, hvis du har dårlig karma blir du gjenskapt som en rotte med stygge utslett på de verst tenkelige steder på kroppen, hvis du har god karma derimot, blir du gjenskapt som prinsen av India, eller liknende. Buddhistene tror at menneskeheten, det å være menneske, er en eneste stor sirkel som du kun kommer ut av hvis du gjør hva en feit steinstatue sier, altså Buddha. Når du da kommer ut av denne såkalte ”onde sirkelen”, kommer du til paradis der søte asiatiske jenter deler ut blomsterkjeder og frisk frukt.

 

Jødedommen er vel nesten lik kristendommen, bortsett fra at de har et litt mer realistisk syn på saken, men bare litt. De beskriver døden som lyset i enden av tunnelen og at du kommer til paradis. Noen flere enn meg som reagerer på alle disse paradisene, hvor skal alle disse få plass hen? Men! Nå må vi ikke glemme de viltre muslimene som kravler rundt i sanden i Midtøsten med gamle rustne dolker og skjærer strupen av amerikanske ungdommer. De må like døden veldig, spør du meg, som dreper seg selv så mye, blir ikke overasket hvis de også tror på et lite sandparadis med burkababes hoppende fram fra hvert hjørne med tradisjonelle musikkinstrumenter og vodka.

 

Uansett, jeg personlig liker å se på døden i felleskap med vitenskapen, du sovner! BIG DEAL! Det er ikke smertefullt å være død, smerten blir igjen i de personene som bryr seg om deg og er glad i deg!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst