Vanskeligheten i livet ligger i valget

Stil om valg man tar i livet, og tanker rundt det.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2009.03.17
Tema
Verdier

Da skal jeg skrive et essay om vanskeligheter i livet, og åssen en bitte liten ting kan påvirke hele framtiden din. Jeg funderer ofte på livet. Hvorfor er jeg her. Hvorfor gjør jeg det jeg gjør. Hva kunne jeg gjort annerledes. Og hvorfor gjør jeg ikke ting jeg skulle ønske å ha gjort, når jeg har sjansen til det.

 

Rart det der, at hele livet ditt består av valg, enten et lite valg, eller et stort valg. Tenk deg om, hvis du ikke hadde plukka opp den koppen akkurat den dagen, eller at du ikke hadde snubla i skolissa di når du gikk ut døra. Jeg mener, hvis det hadde skjedd to minutter før, hadde det påvirka hele livet ditt, da kan det hende du hadde gjort noe annet.

 

Det skjer veldig ofte med de fleste. I hvert fall med meg. Forestill deg at du var i en situasjon. Som ikke nødvendigvis var galt eller dumt, men etterpå. Alt fra et par timer, til flere dager. Så kommer du på noe. ”Faen! Jeg skulle ha sagt angre pille i stedet for p-pille.” Eller noe sånt. Ting som det skjer meg nesten hver bidige…nei forresten, her skriver jeg hver jævla dag i stedet. For i mine øyne er livet jævlig.

 

Livet består av sorger og gleder, jeg vil si at sorgene tar heftig over. Men det er en bra ting, fordi det er det man lærer av. Livet er en læreprosess, du gjør ting, feiler, og lærer. Av å tenke på dette når sorger kommer, trøster det meg med å tenke; ”Ja ja, da skjer hvertfall ikke det igjen…”.

 

Hvis jeg skal si litt om mitt liv, vil jeg starte med at jeg er en veldig, la oss si, en jævla ulykkesfugl. Ja, jeg har noe slags magi i meg. Hver bidige og eneste ting jeg tar på blir ødelagt. Så står jeg der igjen, og stirrer med et sukka og samtidig argus blikk på den ødelagte tingen, samme hva det er, den er ødelagt uansett. ”Da vet jeg at det ikke skjer igjen hvertfall…”. Nei! Det funker ikke å si det da, det går ikke. Det er ikke en feil jeg kan lære av, eller en sorg, det er bare meg.

 

Men fortsatt, har jeg en ting å si til meg selv. Etter all den ulykken jeg lever med, og alt det jeg sliter med, alt fra skole til astma. Så har jeg fortsatt en tanke som backer meg opp. Jeg satt alene ute en dag og venta på en kompis, plutselig fikk jeg et skikkelig slag i trynet, det var en tanke som slo meg. ”Hvis all dritten skjer nå, da kommer jo selvfølgelig desserten til slutt, eller hva Martin?”. Så jeg satt der, smilende for meg selv og gleda meg til framtiden.

 

Men nok om fortiden min. Jeg er i framtiden jeg ville ha, og fikk det jeg ville. Min store kjærlighet, min eneste, mitt hjertet. Beklager, jeg drømmer meg helt bort. Etter all ulykken min, fant jeg det jeg ville ha til slutt. Og så lenge jeg har det, trenger jeg ikke penger, eller ting, det blir ødelagt uansett! Men et menneske, som betyr alt for meg, går ikke an å ødelegge. Så det er perfekt for en ulykkesfugl som meg.

 

Tilbake til hva valg gjør med livet ditt. Som du ser, jeg velger å takle ting med tanker, som igjen får meg til å tenke annerledes, det påvirker alt. Hva jeg gjør videre og hva jeg lærer av. Blir så mye enklere for meg å takle ting i framtiden. Se annerledes på det. Du vet, livet er som en rose. Veldig vakkert og nydelig, men stikker. For å oppsummere. Ta tiden du trenger for å få det gode, ha tålmodighet. Ta vare på venner du har, respekt er noe av det viktigste i livet, de kan hjelpe deg med valg du tar. Ta de rette valgene du har å velge mellom, og lær av de feile og gale. Glemte å si, ikke minst…lev livet, du lever bare en gang!

 

Så nå som jeg er ferdig med denne oppgaven med å skrive et essay om vanskeligheter med valg i livet, har det endra fremtiden min. Tenk så masse denne har gjort for meg, kanskje jeg får en 6’er, eller en 5’er, som fører til en bra karakter i norsk, igjen, påvirker livet. Dette har fått meg til å tenke på at hvert eneste tastetrykk får meg til å gjøre en annen handling, punktum.

 

Håper denne historien endra livet ditt, og hjalp deg videre. Det var en av grunnene til at jeg skrev den. Ikke bare for å få 5’ern eller 6’ern jeg får, men også for å hjelpe andre videre med ting jeg takler, lett, bare tenk riktig.

 

Takk for meg. Dæven… de tre punktumene der endra livet mitt, utropstegn! Punktum punktum punktum. Hadde jeg ikke skrivd det hadde jeg gjort noe annet i morra.

Men men, jeg er lei av deg, hade!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst