Tyggegummi

Ikke alle liker tyggegummi. Her får du mange argumenter for hvorfor tyggegummi er noe fælt som vi må bli kvitt.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2003.11.18

Hva er det med denne tyggegummien?

Hver dag ser jeg folk som tygger på denne seige klumpen. Noen tygger med åpen munn slik at man kan se langt ned i halsen på dem .Når jeg går meg en tur i byen hører jeg alltid noen som spør en av kameratene sine: ”Ska`ru ha en tyggis eller.” Tyggis er visst et slengord for tyggegummi har jeg fått høre, men jeg tror det er flest ungdommer som bruker det.

Hvem var det som fant opp tyggegummien egentlig?

- Det kan du tenke over.

 

Hvorfor har vi tyggegummi?

Det vet ikke jeg, men det kan ha sammenheng i at menneskene for lenge siden tygde på kvae og etter vært ble det vondt smak, og derfor måtte de finne opp noe med bedre smak.

Det er fælt nok å se tyggegummiene i munnen på folk, men hvorfor i pokkerens navn må vi se dem på bakken hele tiden. De ligger bare der som tatoveringer på bakken. Og hvis en akkurat har kommet ut av munnen til en, setter den seg kanskje fast under foten din også. Det er noe skit. Du får den kanskje ikke av, og etter vært blir den sittende som en tatovering den også, men nå altså på foten din. Hvis jeg skulle gå å telle alle tyggegummiene i kjeften på folk og på bakken ville jeg ha kommet til 158 på fem minutter. Kanskje ikke eksakt det tallet jeg skrev, men det kan bli en oppgave til deg. Det er en stor ting som er dumt og det er at det er ingen som kan fjerne disse dumme, stygge tyggegummitatoveringene fra bakken. Det er heller ingen som kan fjerne tyggegummi generelt fra alle butikker som selger det. Det vil jeg at skal skje, for jeg hater tyggegummi. Dette skjer dessverre ikke, fordi de bare blir der og der tror jeg de blir for alltid. De ligger over alt. Noen er store, noen små, noen gule og noen grå. Til og med noen som ikke er tygget på.

 

Tyggegummi er rett og slett et stort problem i hverdagen. Hvis du for eksempel skal fremføre noe for klassen din og du har tyggegummi i munnen. Plutselig faller den ut av munnen din og alle i klassen din begynner å le av deg. Du hadde sikkert blitt ertet for det til ungdomsskolen var ferdig. Hvis du tenker litt over det at du hadde blitt ertet for det i mange år fremover, da hadde du nok sluttet med tyggegummi for evig og alltid. Kanskje dette er en av grunnene til at du ikke får lov til å ha tyggegummi på skolen. Da hadde jeg protestert på den regelen fordi jeg mister da ikke tyggegummien min når jeg fremfører noe.

 

Har du noen gang tenkt på hva du ser først når du kommer inn i en kiosk. Hva tror du det er? Jo, det er tyggegummi. Da er det ikke rart at du ser 158 tyggegummier på fem minutter. Det er også mange forskjellige merker som, Hubba Bubba, Airwaves og Extra. De har fine farger som får en til å kjøpe det.

 

Jeg skjønner ikke hva som er vitsen med tyggegummi. Smaken går bort etter 15 minutter uansett. Denne tullete, klissete og ekle tyggegummien betaler vi også masse penger for. Det er kanskje dette jeg burde sette mine penger i: ” Tyggegummiindustrien.” Jeg burde rett og slett kjøpe aksjer i et tyggegummimerke. Nei, jeg vil ikke starte i tyggegummibransjen for jeg hater tyggegummi og jeg syntes det er noe drit. Du kan kanskje starte som tyggegummifjerner så kanskje jeg skifter mening om tyggegummi.

 

Tyggegummi er noe jeg ikke liker. Du bare tygger og tygger og tygger på den og det fører ikke til en drit. Dette er et stort tema å tenke over i hverdagen.

”Jeg hater tyggegummi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” sier jeg nok en gang.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst