Tyggegummi

Essay om tyggegummi...
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2002.01.24

- Hva er det med denne tyggegummi? Hver dag ser jeg folk på gata som slafser i seg denne ”tyggisen”, som noen kaller den. De tygger og tygger og tygger. Men hva fører det til? ingenting? Eller hva synes du?
Hvorfor kaster alle sammen tyggisene på bakken? De blir jo bare tråkket på. Og som tiden går sitter de som tatoveringer på bakken. Ellers så kan det jo hende at tyggiseen som en person kaster i fra seg, blir hengende på en annen fot.
Jeg finner det nærmest umulig å gå på en vei uten at det er minst 158 tyggiser klemt mot bakken. Det som er dumt, er at det er ingen som gjør noe for at tyggisene blir fjernet. De er der bare. Noen store, noen små, noen gule og grå. Til og med noen som ikke har blitt tygget på! Jeg lurer på hvorfor…. Hva er det med tyggegummi?

Mange ”driter” seg rett og slett ut med denne ”tyggisen” i munnen. Det hadde jo vært veldig flaut hvis du skulle lese stilen din høyt i klasserommet. Og mens du leser så ”plopp” faller tyggisen din ut av munnen din , som en ivrig unge på vei ned en rutsjebane. Det hadde vært flaut det! Å se alle i klassen din le av deg. Alt på grunn av en dum og liter tyggis.
Eller som jeg så på tv på tirsdagen. Der stod programlederen som snakket i vei om alt mulig rart. Jeg fokuserte mest på hvordan tyggisen i munnen hans rullet opp og ned, til sidene og ned igjen.
Hva er det med tyggis?
Hver gang jeg tar i kiosk døra for å gå inn, er det tyggis-hylla det første jeg møter. Tyggiser i alle farger. Noen mindre enn andre pg npen mer fargerike enn andre. Nooen pakket i kjedelige pakker, mens andre ser mer attraktive. Slik som Hubba Bubba. Kanskje er det de som lager tyggisen som lurer oss med disse fargerike og fristende innpakningene, kanskje tyggisen smaker som en seig muggen bolle. Hvem vet? Eller hva tror du?

Hva er det med tuggis? Det er jo bare noe sigt vi tygger på! Den har jo smak, men den forsvinner jo etter 15 min allikavel! Teng på menneskene for mange år siden. De tygger jo kvae fra trærne! Hva er det med tyggis som får oss til å putte det i munnen? Det er noen DU kan tenke over.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst