Skolen

Essay om skolen.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.02.28

Skolen er noe som trengs for alle mennesker i verden. De som går der, synes det er kjedelig, mens de som ikke får tilbudet om skolegang, bare drømmer om å få lov til å bli undervist.

 

Skolen i Norge er obligatorisk, i hvert fall de 10 første årene. Etter de 10 første obligatoriske årene blir vi tilbudt en videregående skoleplass, hvor vi går i 3 år.

 

”Alle barn har gnist i seg. Alt vi trenger er å tenne den.” sier Roald Dahl. En viktig del av undervisningen er å få barn/ungdom til å forstå at skolen er en stor del av livet, og at den er med på å bestemme mye av fremtiden til hver enkelt person. En annen viktig del av undervisningen er å få oss til å synes at innholdet er interessant. Dette har lærerne veldig mye av ansvaret for, synes jeg. Uten arbeidsvilje fra elevene blir dette en vanskelig jobb for lærerne, men jeg synes en god lærer burde kunne klare å motivere elevene til å jobbe bra på skolen, enten uten eller med den gode ”gnisten” fra før. Et annet tema innen skolen; er lekser. Lekser er på en måte en annen form for undervisning som vi gjør mye individuelt og uten lærere. Vi gjør de i fritiden, hvor mange mener at fritiden kan bli brukt til noe mer fornuftig enn lekser. Jeg personlig mener at lekser er nødvendig, men til en viss grad…

 

”Jeg elsker å lære, men hater å bli undervist”, Winston Churchill, er et sitat jeg finner meg helt enig i. Alle elsker å lære noe de finner interessant, og i hvert fall hvis de kan finne ut av stoffet på sin egen måte, men hater å bli undervist i noe de overhodet ikke interesserer seg i.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst