Sexpress i dagens samfunn

En liten tekst om sexpress som ung.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2004.09.12

Jenta ligger i senga ved siden av kjæresten. Hun er bare 15 år, og han er 19. De har vært sammen i to uker nå, og han er lei av å vente. Vente på at hun skal bli klar til å gjøre forholdet deres fullkomment.

-Jeg forstår ikke hva som er problemet! Alle andre gjør det jo!

Og hva er gjør jenta til slutt? Jo, hun ligger med han. Hvorfor vil du kanskje spørre. Hvorfor gjør hun det når hun ikke er klar? Jo, for alle andre gjør det. I tenårene er du sårbar og alltid redd for å være annderledes enn alle de andre. Være unormal.

 

Det er lett for meg å sitte her å si: -drit i han! hvis han presser deg til å gjøre noe du ikke vil, er han ikke noe å samle på likevel!

 

Det er lett å være tøff når du ikke har vært i den samme sitvasjonen selv. Men tenk etter, hadde du opplevd det samme, hadde du tørt å si nei? sagt at du ikke var klar når han du elsket lå der ved siden av deg og sa at "alle andre gjør det"?

 

Redselen for å miste han, redselen for å være unormal og redselen for å ikke være sånn så alle andre er sterk. Og det ender ofte akkurat som i dette eksempelet.

 

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Og det er ikke uten grunn. Den loven er der for de eldre ikke skal utnytte de uerfarne og de sårbare. For det er det vi er. Vi er små og sårbare. Likevel skjer det hver dag, hver dag utnytter de eldre oss som ikke klarer å si nei.

 

Kanskje blir jenta også gravid. At ei på 15 år blir gravid er en trist og tragisk hendelse. Men det har skjedd før og det kommer til å skje igjen. Kanskje velger jenta å ta abort, kanskje velger hun å bere fram barnet. Uansett hva hun gjør, så er livet hennes totalt forandret fra dagen befruktelsen skjer. Å ta abort er noe som er veldig tungt, og bare de som har gjennomgått det kan forstå hvor forferdelig det egentlig er. Velger jenta å bere frem barnet tar hun på seg et veldig stort ansvar. De aller fleste som er 15 er ikke rede til å bli mor.

Og hva med gutten? Han som en gang sa til henne at han alltid ville elske henne og aldri forlate henne uansett hva som skjedde? Jo, han stikker så fort hun sier ordet gravid. Han har jo fått det han var ute etter. Og hun sitter der igjen med ikke annet enn en voksende mage og et vanskelig valg.

 

Hele hennes liv er ødelagt og totalt forandret på grunn av den ene natten. Hele hennes liv kommer hun til å angre på at hun ikke sa nei. Han forsetter som vanligt, forsetter å utnytte jenter som ikke skjønner konsekvensene av sine egne handlinger.

 

Hvor lenge skal dette forsette? Hvor langt skal det gå før noen sier stopp?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst