Meg og de andre

En tekst om å tørre å ha egne meninger og være seg selv.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2011.09.04

De fleste andre "følger bølgen" men er det egentlig det beste? Er det ikke bedre og ha sin egen mening om ting? Jeg synes det å ha sin egen mening om ting er en veldig god egenskap som mange mangler. Men kankje ikke de mangler den, men er rett og slett redd for og vise den? De tenker kanskje at folk vill tenke på dem som rare eller anderledes? Kanskje at den egenskapen de egentlig mangler er å tørre å si ting høyt og utrykke seg selv?

 

Kanskje de tenker det er enklere å "følge bølgen" og være med på og baksnakke noen for å være homse eller lesbe enn å si det de egentlig tenker, nemlig at de synes det er helt greit og være homse eller lesbe og synes synd på stakkaren? For burde ikke folk få de samme rettighetene uavhengig om du er en gutt som liker en annen gutt, jente som liker en gutt eller en jente som liker en annen jente? Tenk viss du ble mobbet og utstøtt bare for at du likte noen? Det er min mening og jeg tror det er mange som har den samme meningen, men tør ikke si det høyt for de er redde for å bli stemplet som homse eller lesbe selv?

 

Det samme gjelder musikksmak. Folk "følger bølgen" og hører på den samme populærmusikken og sier de har denn samme meningen om den som alle andre, men egentlig liker de den ikke og vill heller høre på noe mindre poppulert men de tørr ikke? Hvorfor skal alle gå med det samme merket klær og følge "moten", hvis ikke er du rar? Hvorfor må alle jenter bruke sminke og være søte og små og gutter ikke har lov til å vise sine feminine sider? Selvfølgelig er det ikke altid sån som dette, men i de fleste samfun er dette tilfelle. Hvorfor blir du stemplet som rar viss du har dine egne meninger og tørr å utrykke dem og stå for dem? Er ikke det galt?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst