Måker

Kult essay om måker.

Karakter: 5 (10. klasse, tentamen)

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.12.11
Tema
Fugl

Hva er egentlig vitsen med måker? Jeg forstår det bare ikke! De er der bare, og er plagsomme. La oss si at du ligger på stranda en varm sommerdag. Du er litt sliten av varmen og har lyst til å slappe uforstyrret av i skyggen av det lille treet med grønne blader over deg. Plutselig hører du noen voldsomme brøl. Øreskjerdende hyl! Du tror med en gang at du drømmer, at du er midt i dinosaurenes utryddelse eller noe. Du kikker opp- og ser måker. Alle de stygge, sultne måkene som svever over deg som gribber. Du har plutselig blitt forvandlet til et stykke kjøtt som ligger og steker i formiddagssolen.

 

Du bestemmer deg for å ta et bad for å kjøle deg ned litt. Åh, så deilig. Når du har badet lenge og vel kaster du et blikk opp mot baggen for du hører magen din roper svakt om fôr. Når du kommer opp ser du i all forbauselse at du har blitt rasert! HVEM FAEN?! Maten, solkremen, skjokoladen, rundsty..SJOKOLADEN! Du merker at du blir rød, og det er ikke på grunn av sola. Så nå har de jævla måkene rappa maten din. Sjokoladen din.

 

Du finner frem en liten blå kurv med jordbær helt innerst i baggen din. Hellig! Mens du sitter der og spiser så sakte du kan for å nyte det lille som er igjen av mat, får en måke øye på deg. Ja, en måke, ja! Hadde du tenkt deg noe annet kanskje? For det var en måke. Men du ser ikke den. Den tar sats og stuper mot deg og den lille kurven, som en ørn angriper fisk. Du er ikke lenger et kjøttstykke, du er en fisk, og måken er en ørn. Den snitter jordbærkurven din og setter seg ved siden av deg i en "klar-posisjon" i tilfelle du skulle miste noe.

 

Da ser du det. På ordentlig. Du har da sett det før, men aldri tydlegere enn nå. Den er jo SVÆR! Og STYGG! Veldig stygg. Du synes plutselig synd på den, der den står med sitt lille hode og store kropp. Skal du kanskje gi han jordbærene dine? NEI! Nå får du gi deg! Det skal da ikke gå utover DEG at han ikke kommer så godt overens med sjefen! Det skal da ikke behøve å gå på din bekostning. Du bare vifter kreket av gårde.

 

Men da henter den bare vennene sine, som det faktisk er merkelig at den har, og der var de over deg igjen. Du tar det lille lyseblå blomster-broderte håndkleet ditt som skjold mot fulge ekskrementer som kommer farene ned fra måkenes mulm og mørke. Om du blir irritert? Nei, hvorfor i all verden skal man bli irritert? Det er da ingen grunn til det, for det er ikke noe du kan gjøre. Selvfølgelig kan du jo starte en måkehatende klan som vil stå sammen i tykt og tynt for å utrydde denne arten. Legge ut gift. Skyting! Ja, det er mye moro man kan gjøre, men det ville aldri funke. At folk må se opp for fugle-bæsj om sommeren er noe som har eksistert lenge, og det vil det nok fortsette med i evig tid.

 

Det er rett og slett for mange. For mange måker! De har nok planer om å overta jorda, sikkert i år 2467 eller noe. Jeg vet det bare, det er så åpenbart! Hvertfall om man får en ordentlig sjekk på de; joda, de ser jo latterlige ut, men de kan også minne om aliens! Men er de en trussel? Vi mennesker har fått mange utfordringer opp i gjennom tidene, er det noe så enkelt som måker som vil slå oss ut og erobre verden? Tenk da, fremover til år 2467, for det er jo da det skjer. Måkene vil hakke menneskene i hjel, utenom noen slaver de vil komme til å få bruk for. Noen som kan hjelpe til å finne mat! Det blir jo en masse unger! Skal man erobre verden, må man jo spise opp maten sin først. Men de trenger jo også reir til alle ungene. Det kan de også lage. Heldigvis for meg lever ikke jeg da, men kanskje mitt tipp tipp tipp oldebarn lever da. På en annen side kan det jo hende ho ikke lever òg. Ho kan dra på ferie til Hellas året før, men på veien hjem kommer en måke inn i propellen og flyet styrter. Man vet aldri. Men jeg skal ikke at sorger på forskudd. Det er nok bare min ville fantasi som er satt i sving..

..Eller, er det det..?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst