Livet etter døden

Subjektiv tekst om livet etter døden.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2021.12.13
Tema

Noe alle mennesker har tenkt på er «Hvordan er livet etter døden egentlig?». Livet etter døden er noe ingen vet noe om, men det er mange som tror på forskjellige ting. Man kan følge en religion som sier at du skal tro på noe eller å kan du bare ha dine egne tanker om hva som skjer etter døden

Hvis man følger en religion så er det som oftest noe spesifikt som du skal tro på, som for eksempel i kristendommen tror de på at etter døden så er det frelse eller fortapelse og at du havner i himmelen hvis du har vært snill og fulgt gud mens du levde. Hvis du ikke har fulgt kristendommen så havner man i «helvete». I buddhismen tror man på gjenfødelse. 

Om spørsmålet er «finnes det liv etter døden?». Så er svaret selvfølgelig ja. Etter du dør, så kommer det fortsatt til å være masse mennesker og dyr som fortsetter å leve. Men hva som skjer med deg og din sjel er uklart. Det finnes ikke noe bevis på at det finnes et liv etter døden. Det finnes mange teorier, og de fleste har en religiøs tilknytning. Det er mange mennesker som lever livet sitt på en spesiell måte kun for å få et bra liv etter døden. Men er det vært det å leve hele sitt liv på en måte som skal hjelpe deg til å komme et sted du ikke vet sikkert at eksisterer? Som vi ser det burde man levet livet sitt som man selv vil og heller finne ut hvordan livet etter døden er når den tid kommer. 

Spørsmål vi ofte stiller oss selv er kjenner jeg noe smerte etter døden? Blir jeg født på nytt? Kommer jeg til å huske mine nærmeste? Dette er noe ingen kan svare på. Mennesker pleier å være redde for det som er ukjent, og døden er noe som er ukjent for alle. Vi greier ikke fjerne tanken om døden, den er alltid der. Vi er 15 år gamle og vi skal ha et langt og godt liv foran oss. Vi skal stifte vår egen familie, og ha et stort ansvar enn andre en bare oss selv. Vi har et liv, og det er det vi lever nå. Livet er kostbart, og det må vi passe på. 

De troende i den katolske kirken tror på at du kommer til himmelen eller helvete som også kaldes skjærsilden. Martin Luther mente at når vi dør så venter sjelen din på dommedag i fred. Vi mener at tanken til Martin Luther er en av de mer realistiske tingene å tro skjer etter døden. At sjelen din ligger i ro og sover er det vi tror skjer etter døden. Men hva er det som faktisk skjer?

 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst