Hva er lykke?

Et lite essay om hva lykke kan bety for noen.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.05.29

Hva er lykke for meg? Lykke er å bo i et fint hus, enten ved kysten av Norge eller i Sørstatene i USA. Nei, definitivt å bo i et fantastisk fint og stort hus i Sørstatene i USA.

 

Lykke er å ha en flott mann med god økonomi, sjarm, humor, kjærlighet og som ikke er akkurat hardt å se på. Lykke er å ha to små barn, en gutt og ei jente løpende rundt føttene mine, som oppfører seg eksemplarisk og som er eksemplariske. Lykke er å ha mange dyr som jeg er glad i og som også er glad i meg. Det er nok det jeg trenger for å bli lykkelig.

 

Eller trenger jeg alt det for å bli lykkelig? Kanskje det bare gjør meg ulykkelig å ha et perfekt liv med en perfekt mann, perfekte barn, perfekte dyr, et perfekt hus og et perfekt sted å bo? Ja, det hadde nok gjort meg veldig ulykkelig, fordi jeg er ikke perfekt. Jeg lever ikke et perfekt liv, jeg bor ikke i et perfekt hus og ingenting rundt meg er perfekt. Og det er sånn det skal være. Kanskje fordi perfekt er kjedelig, eller kanskje perfekt er bare er et ord som vi mennesker har funnet på?

 

Hvorfor har vi funnet på det da? Kanskje fordi drømmene våres er altfor vanvittige, og kommer aldri til å bli noe mere enn drømmer? For drømmer er jo viktige for alle. Alle har en eller annen drøm som de ønsker at skal bli virkelig. Kanskje en helt vanvittig drøm, eller en mere rolig drøm. Kanskje du drømmer om en hund som kan være din beste venn, kanskje du drømmer om et hus i Sørstatene i USA, kanskje du drømmer om en perfekt mann eller kanskje du drømmer om noen perfekte barn? Jeg tror at det å realisere drømmene dine kan gjøre deg lykkelig. Så lenge drømmene dine er vanvittige nok.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst