Fremskrittspartiet, skummelt for framtiden?

Kritisk skolestil om Fremskrittspartiets framgang.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2003.02.03

Sjefen selv, Carl I. Hagen er djevelsk god til å få med seg ulike deler av norges folk inn i politikken sin. Han startet med å vinne de late menneskene her i landet. Folk som var trøtte på å betale skatt, avgifter og all jobbingen. Men dette holdt ikke for Carl og resten av partiet hans. Han måtte få med seg flere for å få sving på sakene. Og sving ble det, for nå idag er Fremskrittspartiet landets største parti. De er blitt større enn de tre regjeringspartiene tilsammen. Hva har skjedd?

 

Veien til suksess var lang for Fremskrittspartiet. For å oppnå det partiet han nå har, måtte Hagen få flere med seg. Han gjorde en slags seig valgkamp for å komme fram i lyset. Som det å tale for de eldre og syke i samfunnet. Han gjorde også partiet til et nytt og fornyet ”arbeidsparti”, og plukket derfor mange nye velgere. Men heller ikke dette var nok. Carl I. Hagen ordnet fine tilbud til alle slags arbeidsfolk, uansett fattig eller rik, drankere eller avholds. Foreldrene ble med da FrP skulle få til skikkelig disiplin, og orden i skolen. Dette bet de på. For ingen partier tidligere hadde klart det. Hagen og co. vant landets pensjonister ved å love dem mer penger til pensjonsfondet. Alle de jeg refererte til i starten, altså latsabbene fikk han ved hjelp av den store kjeften sin. FrPs leder, Carl I. Hagen er god på språkføring. På dette punktet vinner han velgerne sine. Det som overrasker aller mest med den store FrP-framgangen, er at de kristne også har sluttet seg til Hagens parti. Forklaringen er vel at Carl I. Hagen selv påstås å være kristen, og er sterk motstander av å bli invadert av annerledes troende-mennesker.

 

Dagens mediadekning av Fremskrittspartiet er fryktelig stor. Det står noe i avisene hver dag. På debattsider og lignende kommer det fram hvor forferdelig det hadde vært om Carl Ivar hadde blitt statsminister. Mange mennesker deler den samme bekymringen. Politikere og de ”røde” samfunnsengasjerte er alle knekt av de skumle meningsmålingene. Er det noe å være redd for? Hagen er da ikke noe å frykte. Det kan bare virke sånn, i følge visse folk og meninger. Han har bare et godt ordforråd.  Dessuten bør vi ikke klage over alt og alle hele tiden heller. Bare det skjer noe nytt på en meningsmåling, bryter det ut til debatt og store skriverier i media. Vi må bestandig bekymre oss. Selv om vi bor i et av verdens beste land! Likevel er vi misfornøyde. Befolkningen vår viser motbydelig oppførsel. Vi må godta at sånn er det, vi kan ikke forandre at for eksempel Fremskrittspartiet har fått så stor oppslutning. Gjør alt annet enn å syte, gå heller til valgkamp mot FrP!

 

Langt inni skyggen av Hagens parti sliter de andre partiene voldsomt med å holde på velgerne sine. Spesielt statsministerens parti, Kristelig Folkeparti rammes hardest. Slik det ser ut i dag blir all misnøyen med regjeringen til flere velgere for Hagen. Fremskrittspartiet tjener på hver minste detalj Bondevik-regjeringen gjør feil. Carl Ivar kan bare legge seg i buskene og vente på sin sjanse.

                    

 

En kamerat av meg, forklarte den store framgangen med at; ”Folk er blitt grådigere, de vil ha lavere skatter og avgifter”. Kommer FrP til makta, har Hagen lovet oss dette. Hvis dette er sant, pluss mye av det andre han lover, da burde vi kanskje stemme på Hagen?  Mange av dagens velgere, synes Fremskrittspartiets politikk virker innbyende og kanskje nytenkende. Siden FrP også er ungt parti og aldri vært i regjering frister de folket. Mange har gått fra Ap til FrP, slik har partiet blitt usnobbete. De er fra bunn av blått, men har nå fått et folkelig stempel. ”For folk flest” lyder slagordet. Det er nå blitt virkelighet. Men skal vi våge å la Carl Ivar får styre da?  ”Nå må da Hagen også få prøve seg”, syter mange av Norges folk. Fordi alle andre har vist at de ikke kan styre Norge.     

 

... ”Våre politiske motstandere har i alle år prøvd å stigmatisere og mobbe våre velgere”, sier Carl I. Hagen til Dagbladet. I dette ligger det en sannhet. Partiet har i alle år blitt herset med. Tenk på alle som har mobbet og undertrykt Carl I. og dette forhatte partiet som nå veldig mange elsker. Da gjenstår det bare å se om Hagen og co. holder stillingen fram til neste valg!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst