Finnes det egentlig noen vei til lykke?

Essay om lykke, ble ganske fornøgd :)

Karakter: 6 (8. klasse)

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2009.09.16

Du har kanskje hørt en del mennesker snakke om at de er lykkelige, imens andre sier de er ulykkelige. Men hva er egentlig lykke? Og hvordan kan man oppnå det? Akkurat det er det nok mange forskjellige meninger om. Men jeg tror egentlig ikke at man kan finne lykken, men heller at man skaper den.

 

Det er utrolig mye forskjellig mennesker kan bli lykkelige av. Det kan være å ha familie og venner, få spille hovedrollen i ett teaterstykke, ha drømmejobben og mye mer. Man kan føle lykke av å gjøre andre lykkelige, men samtidig; noen ganger kan lykken for en person, være stor ulykke for en annen. Med andre ord; vi kan si det ligger mye i ordet lykke.

 

Men som sagt, så blir sikkert de fleste mennesker lykkeligere av å gjøre andre lykkelige. ''Man må dele sin lykke for å multiplisere den'' kan være ett bra sitat for dette. Man kunne jo ikke vært lykkelig, om alle rundt bare var ulykkelige! Så sånn sett kan vi si at vi mennesker utfyller hverandre, ved å gjøre hverandre lykkelige. Og i tillegg er det jo utrolig selvtilfredsstillende å se at andre har det bra, på grunn av noe du har gjort!

 

”Han hadde alt, men det var også alt han hadde”, er ett ordtak vi kan bruke når vi snakker om lykke i sammenheng med rikdom. Å ha det man trenger av diverse ting som mat, klær, bosted og så videre er så klart med på å gjøre at du har det bra, men... ville du egentlig blitt lykkeligere om du hadde hatt ett luksushus, fem biler og evig med lommepenger? For dette er nok noe de fleste ville takket ja til, og det er nok fordi vi tenker vi ville fått det bedre om vi ble rikere. Men jeg tror at dette bare er noe vi får oss selv til å tro.

 

For en tid tilbake siden kom jeg over en tekst i avisa jeg la spesielt merke til, der det stod noe om nettopp dette med lykke og hva det egentlig er. En mann ble spurt om hva som gjorde han lykkelig, og han svarte; ''Det første er å kunne utfolde meg og skape nye ting, og det andre er tilhørighet''. Akkurat dette var jeg veldig enig i. For når man tenker over det, så har det veldig mye å si for hvordan vi har det.

 

Det er jo i grunn en utrolig bra følelse å kunne bruke seg selv til å arbeide og skape. Det er nemlig viktig å føle at det er bruk for deg her i verden, og å vite at noen trenger akkurat dine ferdigheter. Og når det gjelder tilhørighet, skjønner nok alle hvor viktig og betryggendes det er å ha familie og venner som du vet bryr seg om deg.

 

Men stort sett er det nok ikke noe regelrett svar på hva lykke er, og det er nok heller ingen fasit på hvordan man kan oppnå det. Man kan istedenfor tenke at det ikke finnes noen vei til lykken, men heller at lykken er veien! Og da gjelder det vel bare å prøve å finne den riktige veien for deg.

 

Dette er i alle fall hva jeg mener og tror. Men alle mennesker er forskjellige, så da er det jo heller ikke noe rart om vi føler og tenker på lykken på forskjellige måter også. Men man må huske at livet alltid består av både oppturer og nedturer; så ikke forvent å kunne være lykkelig hele tiden!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst