Ensomhet

Et essay om ensomhet.

Karakter: 5+ (10. klasse)

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.02.18

Tomt, savnet etter noe, alene. Det er ikke morsomt å være ensom. Det blir et stort hull som ikke blir fylt opp. Ensomheten omgir oss alle. Den er overalt, du legger ikke merke til den før du er alene. Trangen inni deg til å møte noen, gjøre noe sosialt vokser, men du klarer ikke å finne på noe. Det er stille, akkurat som i en transe. Savnet etter noe er stort, men du gjør ikke noe. Det er som å bli sugd ned i et hull, det er stille og tiden har stoppet.

 

Å være ensom er som å være i en annen verden, du kommer dit en gang og du kan ikke gjøre noe med det. Du blir sugd opp. Du klarer ikke å knytte tråder, kommunisere. Du klarer ikke å få noe til å bry seg, sånn på ordentlig. Du blir ikke del av noe eller noen. Du bare er der ikke noe mer, ikke noen følelser. Ikke noe forhold. Aldri med, bak, foran, men aldri med, aldri inkludert. Du blir ropt opp, du svarer, ikke noe mer.

 

Ensomhet er den følelsen du føler når du ikke blir inkludert og føler at du ikke er del av noe. Du er der som alle de andre, men ingen bryr seg om deg eller er interessert i deg. Du føler deg usynlig og uviktig. Til tider kan det virke som om du ikke eksisterer og til slutt skriker du får å få oppmerksomhet. Du får ikke oppmerksomhet bare sekundvarige blikk. Det hjalp ikke å skrike, nå ser de bare rart på deg og bryr seg like lite som før. Du har noe du har lyst til å dele med noen, men hvem. Ingen som vill høre på det du har å si. Ingen som vill motta hemmeligheten din. Den forblir inni deg og du sprenger etter å fortelle det til noen. Du er fortsatt ensom så du kommer ingen vei. Du blir kvalt av hemmeligheten. Må ha noen å dele den med, noen som vill høre, ikke bare fordi de må, men fordi de vill.

 

Ensomheten tar kontroll over deg og leder deg inn i din egen verden. Du snakker med deg selv, du svarer andre, men de viktige samtalene er med deg selv. Du blir innesluttet. Du lager din egen fantasi verden og lever deg inn i den. Du skaper dine egne figurer som snakker til deg og bryr seg. Ingen andre ser de, ingen andre sine. Bare dine. De tar vare på deg. Du er ikke lenger ensom. Du har noen som bryr seg…

 

<bilde>

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst