Dører, en U-ting

En dør kan påføre mye smerte.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2011.09.26
Tema
Humor

Dører er ikke en bra ting, tvert imot. Dører, en ting, en genial ting, trodde du? Men da er du en av de som ikke har opplevd de fæle tingene den faktisk kan gjøre. Det du kan bli usatt for hvis du bruker dører er ikke gode ting. Det man kan bli utsatt for er å bli klemstret, å bli låst inne, å få døren over seg, og sist, men ikke mist få en dør midt i trynet. Detter er bare noen få eksempler på hva du kan bli usatt for.

 

En gang da jeg skulle på besøk, fant jeg venninnen min under døren, merk deg UNDER. Det som skjedde var som så. Den lynraske venninnen min løp ut i gangen, åpnet døren og slengte den igjen før hun var kommet fordi den. Den ene foten hennes kom under døren, så når hun løp, løftet hun foten, som igjen løftet døren av hengslende, som deretter falt på henne. Nei, dører er en U-ting.

 

Og klemstring. Hvem har ikke opplevd den fæle tingen klemstring. Klemstring er enda en fæl ting som dører kan gjøre. Hvis man holder fingrene sine i dørkarmen, bør man være på vakt. For dører lukker seg helt av seg selv hvis man gjør det. Når man har blitt utsatt for klemstring på neglen, blir den lilla og detter til slutt av. Så hvorfor heter det dører, og ikke neglefjerneren?

 

De er upraktiske og ubrukelig. Hva har man egentlig dører til? Til å åpne dem og deretter gå gjennom hullet i veggen? Bruke unødvendig energi på å åpne den?

 

Ingen har et behov av dører. I hvert fall ikke på et do uten vinduer. For da kan man låse seg inne på doen, og det er ikke gøy. Det er takket være dører, vi kan låse oss selv inne et sted. Nei, vi trenger ikke neglefjernere.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst