Det gode liv

Hvordan det gode liv kan være.
Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.04.25
Tema
Verdier

Hva er et godt liv? Noen mennesker mener de har et godt liv bare de har nok penger. Men er det virkelig pengene som gjør livet vårt til et godt liv? Jeg ser på et godt liv som et kjærlighetsfullt og friskt liv. Kjærligheten har vært på jorda så lenge den har eksistert, og den vil være her til det ikke er noe eksisterende igjen, og ennå så vil kjærligheten være her.

 

Ikke alle får livet sitt slik de ville at det skulle vært, selvfølgelig ville de ønsket et godt liv, men når de selv ikke kunne stoppe det som har skjedd så er det forseint. Det er trafikk skadde, arbeidsplass skader, fritids skader osv osv.. Disse kan påvirke vårt gode liv.

 

Kjærlighet kan forbindes med varme, håp, å bli elsket og føle seg trygg. Kjærligheten mellom mann å kvinne har i alle tider vært menneskenes store konflikt. Med dette så mener jeg at kjærligheten også kan bringe veldig store smerter. Man skaper et forhold å bygger det opp etter hva livet gir dem. Man kan si at livet kan være forjævlig noen dager, andre gode. Det blir som gode og onde dager. For det som kan høres forferdelig ut akkurat nå kan man le av tider senere. Vi gjør alt for at kjærligheten skal blomstre. Jeg har ikke noe tro på at noen vil få kjærligheten til å visne, iallfall ikke med vilje. Enkelte kanskje vil gjøre det, men da har de ikke oppnådd hva kjærligheten kan gi dem eller så har de glemt det!

 

Man sier at man ikke skal blande inn jobb og privatliv. Men følelsene svinger fortsatt rundt skrivebordene eller oppi heiskranen eller hvor du måtte jobbe. Man jobber med kjærligheten, kjærligheten er din beste venn, men den kan også gjøre livet ditt helt på trynet. Du kan jo tenke deg selv hva som ville skje hvis kona di eller mannen din krever skillsmisse etter 20 års ekteskap! Eller at du finner kona di på senga med en annen mann, da kjenner du en fæl kul i halsen og magen. Ved sånne situasjoner og ved andre situasjoner som når livet gradvis blir dårligere og dårligere, så ønsker man at livet skal ta en brå slutt. Dette er noe som kjærligheten kan gjøre med deg! Ikke akkurat hyggelig, ikke sant?

 

Åssen ser kjærligheten ut? Den ser ikke ut, men det er tanker å følelser. Hvis kjæresten din feks ser deg i øynene eller på deg så ser ho kjærligheten rett inn i øynene! Kjærligheten er det man elsker og ønsker å ta vare på. Man vil beskytte det å gjøre det trygt. Du skjønner sikkert at denne stilen handler bare om kjærlighet, men det er det som er det gode liv!

 

Finns kjærlighet ved første blikk og kan dette gjøre om det gode livet ditt? Eller er det starten på et helt nytt kapittel av det gode livet ditt? Jeg tror på kjærlighet ved førsteblikk, siden jeg selv har vært med på det. Og hvis du har funnet deg til rette å er klar for et forhold fylt med kjærlighet, så ja, da har det nye gode livet ditt begynt. Hvis du allerede har startet på et nytt og spennende forhold å støter på noe som kan gå i veien for forholdet feks en ny kvinne/mann så kan dette gjøre om det du trodde var starten på et nytt liv.

 

Vi har flere typer kjærlighet. Vi har den som vi har innen familie. Dette er en veldig viktig følelse. Så har vi kjærlighet innenfor venne kretsen, de er for å ta vare på. Husk at du skal ha de livet ut. Dette er en kjærlighet som må tas vare på. Så har vi kjærligheten mellom deg og kjæresten din. Dette er vel den viktigste kjærligheten jeg mener jeg ville tatt vare på. Det er henne/han du skal dele resten av ditt liv med. Når en gutt og en jente elsker hverandre så vil ikke det bli den samme kjærligheten som at far og datter elsker hverandre feks..

 

Gjennom denne stilen har jeg kommet fram til et poeng, og det er at kjærligheten faktisk er det gode livs oppstandelse. Det er kjærligheten som selv bygger og raser det. Hadde vi ikke hatt kjærlighet i denne verden ville denne stilen aldri vært skrevet....

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst