Nøkkel-pistolen

En ny type pistol er blitt vanlig i USA.

Karakter: 5/4 (9. klasse)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.09.17

USA: En miatyrpistol skjult i fjernutløseren du låser og lukker bilen din med er blitt en hit i det kriminelle miljøet.

 

Politiet i USA er full alarmberedskap etter at nyskapningen key-fob guns har dukket opp og blitt svært attraktiv i kriminelle gatemiljøer i flere storbyer. Den lille forkledde våpenet, med plass til to kuler, kommer fra Øst-Europa. Selv om skyteren virker liten som et leketøy, kan skuddene være dødelige. En person er allerede blitt drept. En key-fob gun gjøres skuddklar ved å dra i en del av nøkkelringen. For å skyte, må man trykke på en av de tre knappene på den firkantete lille dingsen. Våpnene er mye vanskeligere å avsløre for politiet når de arresterer eller ransaker mistenkte. Et eventuelt offer eller en voldelig kranglefant vil aldri skjønne at den fjernutløseren motparten holder i hånden er en forkledd pistol. I tilegg er våpnene ettertraktet som samleobjekter.

 

-ULOVELIG IMPORT

Key-fob guns er ulovlige på britiske øyer. Hittil har britisk politi funnet 13 av 100 eksemplarer de tror er smuglet inn. Og rettsvesenet i USA slår hardt ned på eierne. Nylig ble en 24 år gammel småkjeltring fra gatemiljøet i USA dømt til seks og et halvt års fengsel for å ha en nøkkelpistol. Han var blitt stoppet da kjeltringen rotet rundt i lommene sine etter noe. Da de la han i håndjern, oppdaget de fjernutløseren han skjulte inni hånden. Den var en av de nyimporterte fra Øst-Europa som alle politifolk i USA var blitt advart mot. Pistolen var ladd med to kuler og gjort skuddklar.

 

Våpeneksperter tror pistolene er produsert i Bulgaria og smuglet inn via et annet europeisk land. Alle våpnene som hittil er funnet, har vært i hendene på kriminelle. Politiet og tollvesenet samarbeider derfor nå tett over landsgrensene for å blokkere smuglerruten for de små mordvåpnene.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst