Blod på snø

Bokanmeldelse av Jo Nesbø Blod på snø.
Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2022.03.02
Tema

Jo Nesbø er en norsk forfatter som debuterte i 1997. Han er mest kjent for Harry Hole serien, men denne boka er også godt kjent. Boka blod på snø handler om en leiemorder som tar jobber for penger til å leve. Han heter Olav, og ulempen med jobben er at han ofte forelsker seg i ofrene sine. I denne boka forelsker han seg med en han egentlig skulle skyte, og er på rømmen med henne.  Han hadde ikke så god oppvekst, så han har problemer med litt av hvert. Handlingen foregår i Oslo, og miljøet er stor prega av narkotika, mord og andre krimsaker. 

Jeg synes denne boka var spennende og bra skrevet, og den var enkel å lese. Det som jeg kanskje kunne savna var litt mer handling. Det var ikke så mye som skjedde på de 172 sidene i denne boka. Boka ble skrevet i første person, og du får et godt innblikk i hvordan Olav tenker. Jeg ble overrasket da jeg nesten var ferdig med boka og følte at noe hadde bygd seg opp mot noe stort på slutten, og så var det ikke så mye på slutten. Jeg leste også oppfølgeren som fortsetter på historien, men med en annen person. Den heter mere blod, og det var mer som skjedde i den. Boka var lett å lese fordi det var ganske stor skrift og en enkel skrifttype å lese. Det var ikke så mange vanskelige utrykk, men Jo Nesbø brukte noen rare ord når Olav tenkte. 

Det er både gode og dårlige sider ved denne boka. Vi kan se på den gode siden først. Den er lettlest, du kommer lett inn i handlinga og den er spennende. Du lurer veldig på hva som kommer til å skje, og det er ikke sånn at du skjønner det fra starten. Det er også noen dårlige sider ved boka. Jeg skal ikke avsløre hele boka, men hele greia er litt hulter til bulter. Litt for mange historier om forskjellige personer på en gang, og den er kanskje litt kort. Slutten var også ganske skuffende, men resten av boka var bra. Derfor er ikke dette en av de bedre bøkene jeg har lest, men vil fortsatt anbefale den. Den tar ikke lang tid og du bør lese oppfølgeren. Terningkast 4.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst