Training Day

En filmanmeldelse/-analyse av Training Day.
Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.04.30
Tema
Filmer

Anslag

Vi ser en mann i et hus om natta, kona hans ammer babyen i mørket. Neste morgen finner vi ut at det er hans første dag på sin nye jobb som politimann.

 

Presentasjon

Han treffer en svart mann på en kafe, mannen er sjefen hans. Mannen er veldig frekk mot den nye politimannen. Sjefen svarer frekt når den nye snakker mens sjefen leser i avisen. De virker ikke særlig gode venner på starten. Da sjefen skal gå over veien til bilen sin går han rett over uten å se seg for, virker som en veldig gretten mann. Da de kommer fram til bilen er det ingen vanlig politibil, det er en svart sportsbil. I bilen snakker de om hvorfor han nye skal bli narkopoliti.

 

Første vendepunkt

De kjører til et sted hvor sjefen kjenner en gutt som selger dop, gutten tjener penger og sjefen får vite om det skjer noen store handler. Vi ser en liten handel med en bil med noen ungdommer. Narkopolitiet kjører etter dem og stopper dem. Sjefen tar narkotikaen og kjører videre. Sjefen gir den nye purken et valg, røyk narkotikaen eller stikk av.

 

Utdypning

De går inn i et hus møter en noenlunde gammel mann, vi får vite at noen russere er ute etter svartingen. De kjører bort fra huset, på veien ser dem en jente i ferd med å bli voldtatt, han nye politimannen redder henne og finner ut at hun har noen fettere i et gjengmiljø. De prøver å kjøpe narkotika av en nigger, de tar han og presser han til å si navnet på hvem han selger for. De får et navn, en mann kalt Sandmann, han sitter i fengsel. De bestemmer seg for å gå etter Sandman.

 

Han nye blir presentert for sjefen (Alonzo) sin kone og en av sønnene hans.

 

Midtpunkt

Alonzo presenterer Jake(den nye politimannen) for resten av staben sin. De skal ta sandman. Det viser seg at Sandman er den gamle mannen Alonzo og Jake besøkte tidligere den dagen. Men det visste Alonzo hele tiden. Sandman har tjent veldig mye penger opp gjennom årene og de pengene er det Alonzo er ute etter. De dreper Sandman, og påstår at de drepte han i selvforsvar. Deretter tar de pengene hans. Jake ville ikke være med på det, men siden Alonzo fikk han til å røyke tidligere dagen måtte han være med på det. Hvis ikke sørget Alonzo for at Jake ville bli blodtestet.

 

Andre vendepunkt

Alonzo snakker med Jake etter det som skjedde og så drar de til et annet gjengsted der Alonzo skal levere noen varer. Når de kommer inn sier Alonzo at han skal på do, men han bruker veldig lang tid. Imens sitter Jake på kjøkkenet og spiller poker med tre latinere. De forteller Jake at Alonzo har trøbbel med noen russere, han må betale dem en million dollar innen midnatt, hvis ikke blir han drept. Jake føler seg litt truet så han ser etter Alonzo, men han har blitt lurt, Alonzo hadde stukket av. De tre latinerne hadde tenkt til å voldta ham, men Jake slåss mot dem. Han blir slått ned med en ølflaske. De drar han inn på badet og har tenkt å skyte han, men de tar pengene hans først. Da de skulle ta pengene hans finner de lommeboka til kusina til han ene latineren. Jake forklarte at han reddet henne fra og å bli voldtatt og de ringte kusina for å sjekke om det var sant. Så fikk Jake dra.

 

Konfliktløsning

Jake sverger hevn over Alonzo, og han går inn i strøket hans. Han finner ham og de slåss og skyter en stund til Jake får overtaket. Gutta til Alonzo forræder han og Jake stikker fra nabolaget. Senere blir Alonzo skutt av russerne.

 

Avtoning
Jake går hjem og ser på nyhetene at Alonzo Harris har overlevd sin kone og barn.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst