"Ringen" av Knut Hamsun

Tolkning av "Ringen", som er en novelle skrevet av forfatteren Knut Hamsun.
Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2006.12.27
Tema
Ringen

Ringen er skrevet av forfatteren Knut Hamsun og handler om et par som er forlovet, og handlingen foregår i Nord-Norge.

 

En jente er forlovet med en mann. De er i et selskap og en ung mann med uniform og løverøst står ved vinduet og jentas øyne elsket den unge mannen og hun satt urolig på stolen.

 

Da de gikk hjem om natten, sa forloven for han kjente henne godt: ``( Hvor været er lyst og herlig! har du moret deg i natt ? og fordi han forstår at hun kanskje er forelsket i en annen, nemlig den unge mannen. Dette gjør han å gi henne ringen tilbake. Dette gjør han på en slik måte at hun. Ikke skal bli flau. Han sier at ringen er blitt forstår så hun kan bare ha den. hennes ønske trakk forloveden, sin forlovelsesring av fingeren og sa videre til jente : se, din ring den er blitt meg for trang, den trykker meg) Han ba henne å gjøre den større. Jenta rakte hånden ut og Sa: ( gi meg den, så skal den nok bli større, og han gav henne ringen.

 

Etter en måned treffer de hverandre igjen. Han ville spørre om ringen men så tenkte han, nei og lot det være for han ville gi henne bedre tid enn en måned, det vil si at hun forsatt var ikke sikker på hva hun ville og ringen holdes tilbake.

 

Men etter et år øker spenningen. Det gikk et helt år! de traff hverandre igjen. Kvinnen hadde tredobbelt blå og tredobbelt strålende øyne og hennes munn var blitt stor og bleik.

 

Hun kom stormende med ringen og lovord om hvor mye hun ville gifte seg med ham, men det var for sent for mannen og han bukket dypt og sa: Den ringen er vi uheldig med, nå er den altfor rommelig. Der slutter novellen og det vil si at mannen ikke ville ha henne lenger.

 

Symbol:

Som vi ser er ringen  symbol på kjærligheten mellom de to menneskene vi møter i novella.

 

Avslutning:

Novellen slutter med en tragisk avslutning for etter et år ville hun gifte seg med ham og hadde gjort alt for å gjøre ringen større, men så var det for sent for mannen og jenta angret for det som hun hadde gjort med ham, men hun skal ikke slutte med det for hun blir fort forelsket. Han var nok ikke den rette for henne.

 

Dette synes jeg om novellen

Novellen var veldig spennende og hadde stor betydning  selv om den var en kort novelle men, den var kjempetrist og spennende. Den hadde stor betydning fordi når han ba henne å gjøre ringen større. Betydde det at kjærligheten måtte bli større. I et godt forhold mellom kvinne og mann må kjærligheten ligge fast.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst