Reklame for aksjefond

Analyse av en reklame for DnB NORs aksjefond "Miljøinvest".
Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2008.08.27
Tema
Reklame

Reklamearket består av ett stort bildet, du ser skuldrene og hodet til en person som ligger på noe som ser ut som en gressplen. Bildet dekker omtrent 2/3 av arket. Under bildet er det en forklaring på 2 paragrafer, på hva bildet representerer eller reklamerer for. Teksten er liten og du må gå nærme for å kunne lese hva det står. Øverst i høyre hjørne har produsenten trykt navnet på hvem som står som utgiver og hvem det er som «eier» reklamen. Reklamen skal reklamere for DNB NOR sitt Miljøinvest, og at DU kan være med å redusere utslippet av CO2 ved at du setter inn en sum med penger på i ett globalt fond. Ved at du investere penger så investerer du ikke bare penger du investerer både med hode og hjerter.

 

Mitt førsteinntrykk er at reklamen ser kjedelig ut. Den vekker litt interesse, ikke nok at jeg ville lest hele, men nok til at jeg ville lest brødteksten eller slagordet. De to paragrafene som står nederst ville jeg lest en linje av før jeg hadde bestemt meg for om jeg ville støtte denne tjenesten eller ikke.

 

Reklamen mener å investere for en verden med mindre CO2-utslipp, jeg tolker reklamen som en, måte å investere mer penger inn i DNB NOR.

 

Reklamen vil at det skjer nå, hvis du vil være med å gjøre verden tryggere for deg selv og kommende generasjoner. For å hjelpe til med dette er det eneste du trenger å donere penger til DNB NOR Miljøinvest et globalt fond etablert i 1989. Målgruppen for reklamen er alle personer som vil «støtte» internasjonale miljø- og teknologiselskaper.

 

Blikkfanget i reklamen er det store bildet av en person son lener hodet mot en gressflekk. Reklamen prøver å få bildet og tekst til å «gli» inn i hverandre, men får det ikke helt til. Teksten i reklamen er tunglest og du burde kunne litt om emne før du leser den. Det er mye tekst og tungt stoff og setningene er lange og du blir fort lei hvis du ikke leser det fordi du er interessert i emnet.

 

Ordene som brukes i teksten er vanskelige og teksten er skrevet på fagspråk. Personer som ikke kan fagspråket godt nok kan ha vanskeligheter med å forstå teksten og skjønne hva de faktisk donerer penger til.

 

Budskapet reklamen prøver å få frem er at klimaendringer skjer fordi CO2-utslippet er så høyt. Den prøver å fortelle at hvis du donerer penger til DNB NOR Miljøinvest så er du med å forbedre klimaproblemene. Du er dermed med på å gjøre jorden til ett bedre sted å bo for deg selv og for kommende generasjoner.

 

Reklamen er tung og forstå, den er vanskelig å forstå hvis du ikke kan litt om miljø og foretak for å bevare jorden som vi kjenner den.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst