"Elling"

Kort analyse av filmen "Elling".
Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2004.02.09
Tema
Filmer

Den norske filmen ”Elling” er en filmatisering av romanen ”Brødre i blodet”.

Etter et langt opphold på Brøynes behandlingshjem, skal Elling tilbake til den tilsynelatende virkelige hverdagen. Sammen med sin litt enklere romkamerat, Kjell-Bjarne, har han fått tildelt en trygdeleilighet ved Majorstua med beskjed om å klare seg selv.

 

For en som synes at det å krysse et restaurantgulv er en prestasjon på lik linje med en Sydpolekspedisjon, innebærer det nye livet en hel del utfordringer som er nødt til å overvinnes.

Elling har en stor trang med å sosialisere seg i samfunnet. Han er redd for å gå ut. Når telefonen ringer, tør han ikke ta den. Han har hatt en enslig barndom der moren har gjort alt for han.

Kjell-barne er ikke så pysete som Elling. Han tør å gå på butikken og ta telefonen. Kjell-bjarne prøver å få Elling med ut, men det er vanskelig. Hvordan dette utvilker seg er spennende.

 

 

Filmsjangeren i filmen Elling er komedie-drama. Jeg synes den er komisk til tider, fordi enkelte måter de utfører de daglige oppgavene på, utfører de så dårlig.

 

 

Filmen begynte med personskildring av Elling og Kjell-bjarne.

Hovedpersonene blir presentert til publikum.

Vi får ofte høre hva Elling tenker.

 

 

Filmens temea/budskap

Elling er en humoristisk og varm historie om å våge seg ut i livet.

Det er håp for alle, selv om det ikke alltid virker sånn.

Det gjelder å ikke gi opp.

 

 

Jeg syntes selv filmen var gripende og hysterisk morsom på en seriøs måte. Per Christian Ellefsen og Sven Nordin må helt klart være det perfekte valget får å spille Elling og Kjell- Bjarne. De får deg virkelig å forstå dem, deres type, deres liv, og ikke minst deres ganske så vanskelige situasjon.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst