Årsplan for en fotballspiller

Relevant informasjon for idrettselever.
Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.11.07
Tema
Fotball

Idrett: Fotball                                                         Nivå: 3.divisjon

 

 

Graf for utvikling av egenskaper og prestasjoner (form graf).

 

 

<bilde>

 

 

 

 

 

Utholdenhet  

 

 

 

 

Styrke          

 

 

 

Hurtighet          

 

 

 

Teknikk

 

 

Taktikk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måned nr.

Jan.

Feb.

Mar.

Apr.

Mai

Juni

Juli

Aug.

Sep.

Okt.

Nov.

Des.

Toppkonkurranser

 

 

 

Jr NM

Jr Nm

Jr Nm

 

 

 

 

 

 

 

Hovedkonkurranser - Serie

 

 

 

 

HK

HK

HK

HK

HK

HK

 

 

 

Treningssamlinger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tester – ”Nordli – testen” eller ”cooper testen”

2

2

2

1

 

 

 

1

1

 

 

 

 

Helsekontroll – ingen (uten skader)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treningssykluser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forberedelsesperiode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konkurranseperioder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiv avkobling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedmål med treningene

 

(her går du inn i rubrikkene til høyre og slår sammen de cellene som er nødvendig for å få de riktige avdelinger for din F-idrett.

Hovedmålet met året:

- Bedre min utholdenhet

- Bedre min teknikk

- Bedre min hurtighet

- Bedre mine taktiske ferdigheter

 

 

Evaluering av årsplan:

 

Utholdenhet:

I forberedelsesperioden konsentrer vi oss mest om å forbedre utholdenheten, siden den er en av de viktigste egenskapene innenfor idretten. Etter en ganske avslappende avkoplingsperiode er det veldig viktig å trene utholdenhet for å få den tilbake slik vi vill ha den i en sesong. Når vi forbedrer utholdenheten blir det lettere og forbedre andre egenskaper som hurtighet eller teknikk. Fokuset på å forbedre kondisjonen faller noen uker før sesongen begynner, men vi trener det fortsatt litt slik at vi kan opprettholde utholdenheten vi har trent opp i løpet av oppkjøringen. Grunnen til at vi ikke trener utholdenhet like hardt som vi gjorde i forberedelsesperioden er at vi skal kunne prestere på et høyt nivå i kamp med en høy intensitet, og derfor faller fokuset litt. Men vi fortsetter å trene det for å opprettholde den. Etter sesongen i avkoplingsperioden forsvinner egentlig fokuset på utholdenhet litt, og da trener vi egentlig mest taktikk, teknikk og har det artig med å spille.

 

Styrke:

Styrke er en litt viktig faktor innenfor idretten, men den er ikke like viktig som for eksempel utholdenhet eller taktikk, så derfor har vi ikke så stort fokus på denne egenskapen. Vi har heller ikke så stor forskjell på hvilken periode vi er i på kor mye vi trener dette. Det vi trener av styrke er armhevninger, sit-ups og sprett hopp på treninger, det er vell egentlig mest slik vi trener styrke. Men av og til har vi rene styrke økter, som regel er de slått sammen med testene vi tar.

 

Hurtighet:

Hurtighet er en ganske viktig egenskap innenfor denne idretten. I forberedelsesperioden så har vi litt fokus på dette, men ikke like mye som utholdenhet. Da har vi en hurtighets økt i uka. Vi har et større fokus på denne egenskapen i forberedelsesperioden enn i konkurranseperioden. Men fokuset på denne egenskapen faller litt når vi begynner å nærme oss konkurranse. Når vi begynner med serien, eller konkurranseperioden, så avtar fokuset litt, og vi trener det for å opprettholde hurtigheten og ikke forbedre den. Vi gjør dette fordi at vi skal prestere best mulig i kamper. I avkoplingsperioden så trener vi cirka like mye hurtighet som vi gjorde i konkurranseperioden, og fra cirka midt i november trapper vi ned voldsomt og slutter helt i desember.

 

Teknikk:

I forberedelsesperioden fokuserer vi en del på teknikk slik at vi skal få ”feelingen” tilbake etter tre ukers trenings ferie. Vi har middels fokus på teknikken og trener for å forbedre teknikken i for eksempel lang pasninger eller skudd. Når vi kommer til konkurranseperioden trener vi fortsatt teknikk for å forbedre den, for det er ikke sånn trening som man blir veldig sliten av, så derfor går det ikke utover intensiteten og nivået på prestasjonene våre i kamp, hvertfall ikke negativt. Ettersom konkurranseperioden nærmer seg slutten så øker vi litt på teknikken slik at vi har noe og prøve å få en bedre start til neste år.

 

Taktikk:

Taktikk er ganske viktig i sporten hvis du har ambisjoner om at laget skal gjøre det bra. I starten av året har vi et stort fokus på taktikk, og driller inn formasjon, hva hvert ledd i formasjonen skal gjøre hvis det skjer noe og hva hver enkelt spiller skal gjøre. Dette for å forbedre våre taktiske egenskaper og klargjøre oss til konkurransene. Under konkurranse perioden faller fokuset litt, men det opprettholdes og vi driller det treneren ser at vi gjør feil i løpet av en kamp, det drilles til neste kamp. Etter konkurranseperioden, i avkoplingsperioden så trener vi ikke så mye lag taktikk, men mer hva hver enkelt spiller skal gjøre hvis noe skjer. Da trapper vi også ned fokuset litt i forhold til i konkurranseperioden.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst