Analyse av "Beauty and a Beat – Justin Bieber Ft. Nicki Minaj"

I norsk hadde vi om musikkvideoer, og jeg valgte selvfølgelig Justin Bieber ;) Here you go Beliebers! (Og andre)

Karakter: 5

Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2013.02.11

Jeg skal da ha en analyse om musikkvideoen ”Beauty And A Beat” av Justin Bieber ft. Nicki Minaj. Den kom ut i år, altså 2012, av ”The Island Def Jam Music Group”. Musikkvideoen handler om å ha det gøy med venner og bare kose seg. Videoen ble filmet i en vannpark og Justin Bieber filma og produserte alt selv. Her er en liten smakebit. (Fra 0:09 – 0:50) Grunnen til at jeg valgte denne var vel fordi jeg visste at det var mye kamerabruk og ting jeg kunne skrive om. Og at det var Justin Bieber i. Jeg skal skrive om kamerabruk, lyd og farger.

 

Kamerabruk

Det er mye kamerabruk i denne videoen. Og man kan dele det i 2 grupper. Kameravinkler og kamerabevegelser. Jeg skal snakke mer om kamerabevegelser i videoen. Justin har holdt kameraet selv, som kalles håndholdt kamera. Men noen ganger da han skal danse i videoen er det andre som filmer for han. (Fra 1:50 – 2:07) Når man bruker håndholdt kamera gjør det sånn at det er litt sånn amatøraktig. Men jeg syntes at det egentlig blir mer spennende når det er håndholdt, for da føles det ut som om man er der sammen med den personen. Det gjør videoen også litt mer ”ekte”. Det er noen ganger at det blir for mye humper i andre videoer, og det er bare irriterende å se på, for da blir man ”sjøsyk”.

 

Lyd

Man kan dele lyd opp i 3 hovedgrupper. Tale, musikk, kontentum. I deler av videoen er det ekte lyder som ikke er redigert, og i noen andre deler er det musikk i bakgrunnen, og han later som om han synger det der og da. Dette er da tale.

 

Teksten handler egentlig om å ha det gøy, og jeg tror det handler om kjærsten, Selena Gomez også. Jeg tror det siden de sier navnet hennes i sangen. I videoen understreker de at de er mange personer som ler, danser og har det gøy, og at de er i en vannpark. Dette er da litt om gruppen musikk. Det er mange videoer som har  reallyd og effektlyd i videoer, men denne har mest reallyder. Det betyr egentlig at det er ekte lyder som man ser eller hører. For eksempel hører man vannlyder, skriking, og kameralyder. Det er reallyd.

 

Farger

Det er mye farger i videoen. Nicki Minaj hadde på seg rosa klær, og det gjør sånn at hun syntes mer. (3:05) Det er mye blått i videoen. Både vannet, jentenes klær, og Justins skjorte.

 

Jeg har da snakket om kamerabruk, lyd og farger. Jeg syntes at denne videoen er spennedene og morsom å se på.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst