Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Den lykkelige barndommen

Den lykkelige barndommen

En del barn i dag vokser opp under komplekse familiestrukturer.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.02.2008


Jeg har det bra jeg, jeg er lykkelig, det sier alltid min far til meg. Du må være lykkelig du sønn som får vokse opp i et så utrolig fritt samfunn. Der alle valg du gjør er frie og bare du kan ta konsekvensene av det du gjør.

 

Pappa veldig opptatt av dette med frihet. Det med friheten til å kunne velge det som måtte passe en, for så å velge om igjen om hverdagen skulle bli for abstrakt og kjedelig. Det var da min mor dro at jeg ble lykkelig. Det var da jeg virkelig fikk kjenne friheten på kroppen, sier fatteren. Mamma brukte friheten sin til å velge på nytt. Denne gangen valgte hun en dame. Det er fint for meg det, sier far, at mamma valgte en av samme kjønn. Da blir jeg et mer lykkelig, komplekst og tolerant menneske. Jeg er ikke helt sikker på hva tolerant betyr, men det er noe positivt, og gledesfullt, det er meg det. Jeg er det gladeste barnet i gaten, og jeg er så heldig å få feire jul to ganger i året!

 

Jeg er heldig jeg, jeg er aldri aleine jeg, den nye damen som har flyttet in hos pappa har tre barn jeg alltid leker med. De er også veldig lykkelige for moren deres valgte også på nytt. De er barn av valgfriheten akkurat som meg. Pappa sier til meg at til sommeren så skal han og den nye damen hans få et nydelig barn sammen. Men de har bestemt seg for å ikke gifte seg, pappa mener at å gifte seg ikke er noe særlig. Da mister jeg jo en del av friheten min, sier faren min. 


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil