Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Elsker.. Elsker ikke?" av Anne Grete Hollup

"Elsker.. Elsker ikke?" av Anne Grete Hollup

Bokforedrag av barneboka "Elsker.. Elsker ikke?".

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
08.02.2008

Forfatteren av denne boken heter Anne Grete Hollup. Hun skriver romaner for både barn og voksne. Hun debuterte litterært i 1989 med Maria og knivmakeren. Hun var lenge bosatt i Tønsberg. Hun er en norsk forfatter. Denne boken ble laget i 1997 og er en barnebok.

 

<bilde>

 

Denne boken starter ganske kjedelig men blir bedre etterhvert.

 

Personkaraktistik:

Hovedpersonen i boken heter Ruby. Hun har rødt har, og er i begynelsen av puberteten. Hun er veldig frekk mot lærerene. Hennes bestevenninne heter Ann.

 

Handlings referat.

Ruby er forelsket, men i to personer, Vebjørn og Thomas. Hun plukker opp en prestekrage, elsker, elsker ikke. Den første ender på Vebjørn den andre på Thomas, hun fortsatt like forvirret. Ann, bestevenninnen til Ruby, blir forelsket i Vebjørn. Men det er Ruby også. Og det blir ikke så mye bedre da Vebjørn inviterer Ruby med på kino. Da Ruby sier dette til Ann, overraskende tilgir Ann Ruby. Ann kjøper en hunn mus som heter Lucy. Ruby har henne gjemt i skapet til Ann får lov til å ha henne. Ann og Ruby boller Lucy og Lasse. Første gangen Lucy føder tar Ruby på den ene. Og da Ann blir med henne hjem finner de ikke de små musungene. Ann og Ruby blir fortvilet og leter etter dem.

 

Til slutt finner de ut at Lucy har spist ungene. Den andre gangen Lucy føder spiser hun dem heldigvis ikke. En dag finner Ruby ut at Vebjørn er sammen med en annen. Hun føler seg dum og flau. Samtidig som hun finner ut av dette ser hun at Thomas begynner å henge med Helene og Dorris. Helene er enebarn og er vandt til å få alt hun peker på. Og Ann begyner å få god kontakt med Preben. Da det er klassetur til Oslo kommer Ruby med solbrillene hun lånte av Kristian, broren. De drar kontikimuset og ser på Kon Tiki, og mye annet på muset. En dag kommer to av kompisene til Thomas og Thomas på døren til Ruby. De spør henne om hun vil bli med ut å bade. Hun sier ja. Da hun og de andre kommer ned til der de skal bade hoppet Ruby utti. Thomas kom også. Da de svømmer til øya snakker Ruby og Thomas sammen. Thomas har aldri likt Helene på den måte han hadde likt Ruby. Det hele ender med at Thomas kysser Ruby lenge.

 

Egen mening: Jeg synes at boken var i grunn litt barnslig. Barnslig skole også. EKS: Mens den ene holder Ruby fast klemmer den andre på puppene hennes... HAHA. Noen steder ar den spennennde andre ikke. Forfatteren bruker rare setninger. Som for eksempel: Han går ut.

 

Spenningskurve:

<bilde>

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil