Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Friminutt

Friminutt

Historie om elev som ønsker vekk alle lærerene på skolen for å få et lengre friminutt. Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
29.01.2008
Tema
Skole


- Se hva jeg har funnet!

Alle kompisene mine sluttet å spise de gode trekløverne, og kom bort til meg for å se hva jeg hadde funnet. De ble ganske overrasket da de så hva jeg hadde funnet. Jeg satt med en stor firkløver i nevene og viste den stolt fram. Truls sa at jeg måtte ønske meg noe når jeg spiste den. Guttene kom med mange forslag til hva jeg skulle ønske meg, men til slutt bestemte jeg meg for å ønske at lærerne skulle forsvinne slik at vi fikk ha friminutt mye lengre. Jeg satte den i munnen og ønsket meg et langt friminutt. Så var det bare å vente på at friminuttet skulle avsluttes til vanlig tid. De andre begynte straks å se etter andre firekløvere for de ville også ha et ønske.

 

Jeg satt lenge og bare kikket opp på den store og gamle klokken på skoleveggen. Når de siste sekundene før timen skulle starte, var jeg sikker på at det ikke vart noe lengre friminutt. Selv om Truls bet negler i spenning for at det ikke skulle ringe inn, tenkte jeg at det bare var ren overtro. 3,2,1… Ingenting hendte, og alle kikket forvirret på hverandre. Alle de andre i skolegården lekte helt som normalt. De første som merket at det ikke ringte inn var de mest skoleflinke elevene. De satt alltid og kjedet seg og ville inn og fortsette med leksene. Jeg tenkte med meg selv at de sikkert allerede var på rektors kontor for å klage på at klokken ikke hadde ringt.


 

Vi bestemte oss for å gå inn på skolen for å se om noen av lærerne hadde kommet til klasserommene. Vi søkte langt om lenge, men fant ingen lærere. Etter en rask titt innom gymsalen bestemte vi oss for å gå til lærerrommet for å se om ikke lærerne var der. Merkelig nok, fant vi dem ikke der heller. Vi ble overlykkelige og suste rundt i gangene med hyl og rabalder. Vi laget så mye bråk og støy vi bare kunne og satte på sprang til datarommet. Datarommet var det kjekkeste rommet alle elever kunne tenke seg, og helt perfekt for oss åtte-åringer. Der var mange spill, filmer og andre program som var installerte på dataene.

 

Plutselig stormet det en gjeng sjuende-klassinger inn på datarommet og tok over alle dataene. Vi ble dyttet ut og de lukket dørene like bak oss. Da så Truls noe skummelt i gangen. Døren fra møterommet ristet så mye at man skulle trodd at hengslene skulle til å falle av. Tobias, som var den mest fantasifulle gutten i hele tredje klasse, skrek snart at det var et monster fra en annen dimensjon som hadde rotet seg bort i solsystemet og inn på møterommet til lærerne. Han sa han hadde lest om akkurat dette i et science- fiction blad. Jeg sprang ned i gymsalen og hentet noen balltre og ishockey -køller. Da jeg kom tilbake, ba jeg Henrik om å gå ut og finne mange stener.

 

Truls spurte hva vi skulle med alle tingene, og jeg svarte raskt:

- Forsvare oss mot det onde dyret på innsiden av den døren.

Vi knuste lyspærene i gangen med køllene, og gjorde oss klare med steiner for å skyte på monsteret. Fantasien surret rundt i hodene på alle guttene, og spenningen ble større og større. Plutselig kom det en gjeng med sjette og sjuende-klassinger ned gangen med de tøffeste bevegelsene jeg noen gang hadde sett. De flirte godt da de så oss i full beredskap mot møterommet, og spurte hva vi drev med. Da vi sa at det var et monster på møterommet, så de på oss med store øyne og bare ristet på hodet. De sa noe om at de skulle ta med seg ranslene og stikke hjem istedenfor å kjede seg på skolen.

 

Ute virket det som om ingen hadde merket at det ikke hadde ringt inn. De fleste som hadde merket det hadde trukket inn og begynt å herje rundt i gangene. Jeg var veldig stolt da jeg så alle de lykkelige barna utenfor skolen som nøt det lange friminuttet. Tanken på at jeg hadde ønskt meg dette, og at det til og med hadde gått i oppfyllelse, var herlig. Før eller senere, tenkte jeg, ville alle elevene ved skolen komme til å hylle meg for det gode ønsket. Jeg hadde en kort dagdrøm om hvordan folk ville hilse på meg, og hvor populær jeg kom til å bli. Vi hadde ikke fortalt noe om ønsket til noen andre på skolen, men jeg tenkte ryktene ville spre seg raskt.

 

Plutselig stoppet bankingen og ristingen fra møterommet, og det ble helt stille blant kompisene mine. Vi stod alle og lyttet etter lyder fra møterommet. Etter en liten stund hørte vi lyder som gradvis ble sterkere…steg over gulvet og en voldsom buldring kom mot døren. Vi spente musklene og var klare til å fyre løs med stein. Lyden braste mot veggen og plutselig dundret noe inn i døren og fikk den nesten til å falle av hengslene. Jeg hørte noen sleppe en kraftig fis av skrekk. Lydene fra rommet forsvant inn i rommet igjen, og det ble helt stille. Alle var stive av redsel og ble svimle av den forferdelige lukten.

 

Lyden kom raskt igjen og nærmet seg døren igjen. Denne gangen kunne ikke døren holde igjen presset. Hengslene føk av døren og ble dyttet ut i en voldsom fart. Tett etter døren kom et langt bord susende ut åpningen.

- Fyyyyyyyr!

 

I løpet av de neste sekundene ble et dusin steiner skutt mot døren. Ut kom lærerne på skolen som perler på snor, og ble truffet i føttene av steinene som vi fyrte av. Vi stod der som noen store spørsmålstegn før vi satte i å løpe for livet. Det gikk bare en liten stund før de forbausede lærerne fikk fatt i de små tassene som sprang vettskremte rundt i gangene.

 

Vi ble umiddelbart ført til rektors kontor av selveste rektor. Ut ifra ståheien, gikk vi ut ifra at vi ikke kom til å slippe helt billig fra det. Rektor forklarte senere til hele skolen at alle lærerne hadde blitt låst inne på møterommet av en førsteklassing som hadde lekt ”bank og spring” og funnet nøklene stående i døren. Vi var alle enige om at fantasien hadde blitt en smule overdrevet, og vi hadde gått vèl langt i drømmen om å få et langt friminutt. Håpet mitt om å bli superpopulær gikk ikke i oppfyllelse. I etterkant var jeg bare glad for at ingen av lærerne ble skadet. Den neste måneden ble travel: Vi måtte rydde opp alt rotet som ble etter det vi hadde gjort, og hjemme måtte jeg hjelpe til i huset for å tjene penger til å betale skadene. Det aller verste var likevel at vi måtte være melkeansvarlige på skolen i tre måneder!!


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil