Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Melvin

Melvin

Inetvju med en trollmann.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.07.2000


Det jeg viste før intervjuet var at han var seks år og en trollmann. Jeg hadde ikke forberedt noen spørsmål til intervjuet, men jeg hadde avtalt med ham at jeg skulle komme til huset hans. Han bodde alene i apalveien og jeg gledet meg til å møthadn har oppveksten din vert, eller for den saks skyld er? Spurte jeg. Han måtte trekke pusten dypt og det så ut som om han syntes det var et vanskelig spørsmål.

 

Jeg har jo bodd her helt siden jeg kom hit, ja jeg mener helt siden jeg kom til Jorden altså. e han, for jeg hadde jo aldri møtt en ekte trollmann før. Det var et flott hus han hadde med en storslagen trapp opp til døren, og i hagen var hekker i alle slags bisarre figurer. Jeg ringte på og Melvin åpnet. Han så ut som en helt vanlit vanliihan hadde g seksåring og han hadde en spiss blå lue med stjerner på. Vi hilste og gikk rett inn i stuen, i stuen var utsikt ut til hagen og det var minst tre meter opp til taket. Jeg begynte med et av de vanligste spørsmålene mine.

 

Hvordaørsmålene mine.

 

Hvorda måtte være så utålmodig. Så fortsatte han å fortelle.

 

Jeg bodde der til jeg ble to år. Så en dag jeg gikk en tur i ørkenen falt jeg ned i en slags gjemt hule. Jeg ble litt redd aller først og ville ut igjen, men isteden fogikk jeg litt lenger inn i h ville ut igjen, men min nysgjerrighet fikk meg til å gå litt lenger inn i hulen hvor jeg fant noen magiske formler som var for meg ukjente. Jeg kunne lese hva som stod der og jeg bestemte meg for å prøve formelen. Når jeg prøvde den kom jeg hit og jeg synDu skjønner jeg vokste opp på en planet som het Ivon. Den planeten hadde masse ørken og tørre landskaper. Vi bodde i våre egne små hus som vi lagde ved hjelp av magi. På Ivon lærte von. Den planeten hadde masse ørken og tørre landskaper. På Ivon lærte Det hadde han gjort i to dager og det var så kjedelig og vemmelig at det ville han ikke gjøre igjen. Jeg spurte om han ikke ville vite litt om kulturen her på Jorden. Han sa at han viste nok om vår kultur, så jeg ga meg med det.

 

Min konklusjon om Melvin hjeg all magien min av noen folk som hadde het Chompafolket. De hadde masse kunnskap om magi og trolldom ogÉ ogÉ ehhÉ øhhhÉ

 

Jeg avbrøt ham fordi jeg var så nysgjerrig om hvordan han kom til seg til Jorden. Han sa at han skulle komme til det, og at jeg ikketes det var et interessant sted så jeg bestemte meg for å bli her.

 

Melvin bestemte seg for å servere litt te. Han tok og brettet opp armene og KaZam! Så var teen servert. Jeg spurte om han gikk på skolen. n. eert. Jeg spurte om han gikk på skolen, deittil var at han var en egen liten gutt med god fortellerevne.

 

Vi snakket litt om huset hans. Hvordan han fikk huset sitt var ved hjelp av hans magiske evner. Han var litt taus et øyeblikk så sa at det var noe han savnet her og det var familien hans. Det virket som om han ikke hadde så veldig lyst til og snakke om familien, så jeg lot være og snakke om det.

 

Hva er det du finne på her helt alene?

 

Jeg finner alltid på noe som jeg kan gjøre. Det jeg gjør i fritiden er stort sett å leke med nabo gutten eller øve meg på tryllekunstnene mine. Sa Melvin og reiste seg opp fra den store lenestolen for å strekke litt på seg. når han satt seg ned igjen spurte jeg:

 

Har du prøvd å bruke trylleformelen flerestolen for

 

Har du prøvd å bruke trylleformelen flere ganger?

 

Ja, men jeg kommer bare til det samme stedet hver gang jeg bruker den. Så formelen kam ikke komme til nytte for meg nå.

 

Jeg lurte på om han kunne fortelle noe om trolldommen hans. Det viste seg umulig. Han ville ikke si noe i e ikke si noe i det hele tatt. Uansett hva jeg sa så skulle han aldri si hemmelighetene sine til noen i det hele tatt. Der måtte jeg også gi meg til slutt.

 

Hva er det du finne på her helt alene?

 

Jeg finner alltid på noe som jeg kan gjøre.

 

Har du likt deg på Jorden hittil? Var mitt siste spørsmål og det var ikke vanskelig for han og svare på.

 

Det har jeg absolutt. Jeg har hatt mange morsomme opplevelser her. Det å lære å svømme er noe av det morsomste jeg har vert med på. vert med på. Jeg besøkte naboen en dag og han skulle bli med pappaen sin på svømming jeg viste jo ikke hva det var for noe så jeg bestemte meg for å bli med. Jeg strever fortsatt med å kunne svømme ordentlig. Landskapet her på jorden er så annerledes fra det jeg var vant til hjemme på ivon, det er også mye mindre åpent enn det var på ivon. Det som er spesielt her er trær og planter.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil