Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Miljøvennlighet

Miljøvennlighet

En liten fagstil om hvordan å leve miljøvennlig.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
15.11.2007
Tema
Miljø


Eg har tatt føre meg oppgåva å leve så miljøvenlegt som berre mogleg i eit heilt år. Ei vanskeleg oppgåve spør du kanskje? Joda, det er det nok, men det må absolutt til for at me skal klare å redde samfunnet fra desse klimakrisene og naturkatastrofene vi hører om på nyheitene og leser om i avisa. For det er ikkje til å skjule at noko ikkje er heilt som det skal når det snør i september og badesesongen er i full sving midt i april måned.

 

Kva som må til for å stoppe miljøproblemene er ikke berre opp til politikerane men også enkeltpersoner som meg og deg. Før man dømer politikerane og kva dei gjer må man sjå på seg sjølv og finne dei områdene man kan forbedre seg på. Kansje burde man ikkje kjøpe den dyre flatskjermtv-en eller den flotte Bergansjakka på G-Sport. For det er et faktum at nesten alle varer som blir produsert nåtildags er med på å forurense miljøet både i prosuksjonsfasen og etter bruk. Men man kan alikevell ikkje sei at alle produsentar er kyniske og kun tenker profitt, for det koster å være miljøvenleg. Ikkje berre for svære fabrikker, men også for forbrukerane. Og når eg først er inne på kjøping så kan eg like gjerne skrive nokon ord om jula. For jula har dei siste ti-åra blitt til ein høgtid som handler veldig mykje om kjøping. Gåver kjøpes og gåver pakkes inn. Så kjem julekvelden og gåvepapir flyg alle veger, men papiret kan ikkje berre ligge der på golvet. Det må vekk. Dei fleste velger nokk å brenne det og glemmer ut at det er noko som heiter kildesortering. Leverer man papiret til kildesortering får man nytt papir, i tilleg sparer man miljøet for mykje forurensning. Papiret som blir resirkulert kan godt brukes til å lage julepapir til neste år.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil