Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Alkoholgrensen

Alkoholgrensen

En artikkel der jeg drøfter om grensa på alkoholsalg burde senkes til 16 år.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.11.2007
Tema
Alkohol

I denne artikkelen skal jeg drøfte om alkoholgrensen burde senkes til 16 år.

 

Jeg vil begynne med å si de positive sidene ved denne saken. For mange 16 åringer er sikker dette helt topp. At de kan slippe å gjemme alkoholen for foreldrene og at de kan drikke lovlig uten å få dårlig samvittighet ovenfor foreldrene osv. Det kan også være en lettelse å slippe å være avhengige av andre for å kjøpe alkohol, og tida på planlegginga blir mindre. Ungdommene bruker ofte lang tid på å skaffe folk til å kjøpe drikke til dem, å hvis noen finner ut hvem som kjøper alkoholen til folk under 18 kan dette føre til store konsekvenser for personen som kjøper alkoholen.

 

Mange ungdommer i dag drikker jo uansett, men hvis grensa blir senket drikker de kanskje ikke så mye hjemmebrent å andre sterke ting. Nå når de ikke kan kjøpe alkohol selv kjøper de ofte billig hjemmebrent å andre sterke drikkevarer av andre. Dette kan faktisk få så alvorlige konsekvenser at det kan ende i dødsfall.

 

Nå skal jeg si litt om de negative sidene ved denne saken. Hvis grensa blir senket begynner kanskje ungdommer å drikke tidligere, kanskje helt ned i 13 års alderen å yngre. Og de fleste ungdommer i 13 års alderen er langt ifra modne nok til å drikke med vett.

 

Og hvis grensa blir senket er det større sjanse for at flere ungdommer prøver sterkere saker som hasj, speed og andre narkotiske stoffer. Det er ofte i beruset tilstand ungdommer flest prøver narkotiske stoffer i dag. Å hvis ungdommene prøvet litt narkotiske stoffer bare på fest kan de bli avhengige å dette kan føre til store konsekvenser som døden.

 

Det kan også oppstå gruppepress når det gjelder drikking, folk som kanskje ikke vill drikke kan bli presset til det, eller truet med at de ikke får være med i gjengen hvis de ikke drikker. Ungdom kan også bli presset til å gjøre en forbrytelse, i beruset tilstand er ikke ungdom flest modne nok til å stå i mot gruppepress.

 

Som jeg har poengtert i denne oppgaven er det både positive og negative ting ved å senke grensen til 16 år. Hva jeg selv mener er at grensen burde senkes til 16 år, fleste ungdommer i dag drikke uansett, å ved å senke grensen kan de drikke lovlig uten å lage så mye oppstyr ut av det. De kan slippe å være redd for å bli tatt osv. Det hadde vært mye enklere tror jeg hvis grensa blir senket.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil