Verdens lykkeligste 16-åring

En veldig populær jente og en alminnelig gutt.
Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2007.11.14

Olav er 16 år og går i 10. klasse på Eknes ungdomskole. Han er den i klassen som er sterkest og størst. Han er også den mest populære på hele skolen. Olav bor på et sted som heter Krogstadelva. På fritiden spiller han fotball og går på kickboksing.

 

” Olav,” roper Heidi. Hun kommer løpende mot han som en stukket gris. Olav snur seg brått og får Heidi sitt hode rett i brystet. Han skriker av smerte og lurer på hvorfor hun løp rett i han. Det var en veps som drev og fløy rundt meg heletida. Jeg har løpt rundt hele skolen for å bli kvitt den men den fortsatte å fly etter meg. Når jeg kom inn i skolegården var du den eneste jeg så, så jeg løp mot deg og trodde at du skulle ta meg imot som du alltid pleier å gjøre. Du var tydeligvis ikke så oppmerksom og jeg klarte ikke å stoppe før jeg traff deg.

”Unnskyld for det altså, det var ikke meningen.” sier Heidi med en beklagende stemme.

” Det går bra vet du,” hvisker Olav. Jeg har opplevd mye verre enn det der i mine 16 år.

” Du har veldig pene øyer, forresten,” sier Olav og går inn til klasserommet sitt.

 

Klokken er 07.15 og telefonen til Olav begynner å pipe som om en er på en brannstasjon når det brenner. Han reiser seg opp av senga og kikker på telefonen. Han kan ikke tro sine egne øyne. Har han virkelig fått en melding av Heidi, den snilleste og fineste jenta på hele skolen. På meldingen står det: ”Hei, Olav. Har du lagt deg? Jeg ligger i sengen og får ikke sove. Du driver med da? Mente du det med øyene mine? Er i hvertfall masse glad i deg!”

 

Olav har aldri følt seg mere våken på mange år. Det han leste gjorde så det varmet i hele kroppen. Han sendte en melding tilbake der han skrev:” Så ikke meldingen før nå. Har akkurat stått opp. Ja, jeg mente det med øyene dine. De er kjempe fine. Du har de fineste øyene på hele skolen.”

 

Olav kommer seg av gårde til skolen. Plutselig ser han Heidi sammen med noen venninner på kiwien. ”Olav” skriker Heidi som får øye på Olav. Hun kommer løpende mot han, og denne gangen så klarer Olav å ta henne imot. Da skjer det som Olav har ventet i to år på. Heidi tar tak rundt nakken hans og kysser han på munnen. Olav gjør ikke noe motstand, selv om ånden kunne vært bedre. Han hjelper til så det blir et skikkelig kyss. Heidi slutter og spørr Olav: ” Har du lyst til å bli sammen med meg?” Olav tenker ikke ett sekund engang. Han bare nikker på hodet og kliner til en gang til.

 

Etter dem har stått der i 5 min, går de videre til skolen hånd i hånd. Når dem kommer til skolen snur alle jentene seg av misunnelse. ”Tenk at Heidi har blitt sammen med Olav da,” sier bestevenninnen til Heidi. Alle står og ser på Heidi og Olav som går hånd i hånd inn i skolebygningen. De kommer til klasserommet til Heidi, som er ved siden a Olav sitt. Heidi gir Olav et kyss og går inn. ” Vent,” sier Olav. Skal vi gå på kino i kveld? ”Ja, gjerne!” sier Heidi og går inn i klasserommet sitt.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst