Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ulovlig forelskelse

Ulovlig forelskelse

En lærer er forelsket i en av elevene sine.

Karakter: 5+ (9. klasse)

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
31.10.2007


Hun visste, hun bare visste det. Det var slik at hun nesten ikke ville innrømme det for seg selv. Måten han så på henne, måten han snakket til henne. Hun kunne ikke forstå at hun ikke hadde forstått det før. Det hele var så tydelig, men forvirrende på samme tid. Og det ble ikke mindre tydelig av hvordan han alltid kom med en gang for å hjelpe henne med det samme hun strakte hånden for hjelp. Og det rareste av alt var at neste dag kunne han fullstendig ignorere henne på grunn av et stikk av skyldfølelse. Sara forstod godt hvorfor han fikk skyldfølelse, det var tross alt ulovlig. For det er ikke lov, det er absolutt ikke lov at en lærer forelsker seg i en elev. Og i hvert fall ikke når læreren er 53 år gammel, grå i håret og ikke minst skolens eldste og mest forhatte lærer. Sara synes det var flaut å være i samme rom som han og hun var redd for at de andre i klassen hennes skulle forstå lærer Larsens hint om ulovlig forelskelse.

 

Sara så opp fra den tomme skriveboka, der lærer Larsen stod med en tørr svamp i hånda foran tavla. Det grå, gjennomsiktig håret hans skinte i sollyset fra takvinduet. Han møtte øynene hennes med det samme og gav henne et smil med hans gule, utslitte tenner. Hun så ned i pulten og ble flau og følte at hun rødmet langt ned på leggene. Øynene hennes gled fort over de andre i klassen for å se om klassekameratene hennes reagerte på hva som nettopp skjedde. Det var ikke første gangen det skjedde, det skjedde flere ganger til dagen. Hun gav ham et falskt og skjevt lite smil av høflighet, men innerst inne skrek hun av sinne og forvirring. Hun følte seg varm og kald på en gang, og hun begynte å føle seg dårlig. Hendene hennes kjentes klamme, og hun kunne ikke føle fingertuppene sine. Det var så urettferdig, hvorfor måtte dette skje med henne?


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil