Sukkerbit
Jod
Vann
Lite begerglass
tang
Teori og hensikt:
Kroppen vår må bryte med de næringsstoffene vi tar inn. Proteiner må spaltes til aminosyrer, fett til glyserol, fettsyrer og polysakkarider til monosakkarider. For å få dette til å fungere i kroppen vår, som "bare" holder 37 grader,, trengs det enzymer. Enzymer er stoffer som får prosesser til å gå fortere enn de ellers ville ha gjort. I dette forsøket skal vi illustrere hvordan enzymer virker.
Hypotese:
Vi forventer at blandingen blir gul fordi stivelses løsningen blir spaltet til disakkarider.
Framgangsmåte:
Vi tok å holdt en sukkerbit i en tang inne i avtreksskapet. Vi tok en fyrstikk og tenkte nå. Etter vi hadde prøvd det tok vi den ned i en boks med aske.
Resultat:
Da vi tok å tente på smeltet sukkerbiten, den tok ikke fyr. Etter vi hadde gjort det dyppet vi den i en boks med aske. Da tok den fyr. Den startet å brenne med en svak blålig flamme, med en anelse gult på tuppen.
Konklusjon:
Min konklusjonen min er at sukker brenner ikke alene, men med litt hjelp fra aske tar den fyr.