Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Valgdeltakelse

Valgdeltakelse

Stilen tar for seg den lave valgdeltakelsen den senere tid. Spesielt blant ungdom som mangler informasjon angående de ulike partiene.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
29.08.2007
Tema
Valg


De siste meningsmålingene som er blitt gjort forteller oss at politikk slett ikke engasjerer ungdom i det hele tatt. Flere og flere har valgt å ikke bruke stemmeretten sin under de siste valgene. Dette er et ganske trist faktum, for hvordan vil samfunnet egentlig bli seende ut til slutt, når det bare er de spesielt interesserte som engasjerer seg med styringen i dette landet.

 

Oftest er det ungdom og førstegangsvelgere som svikter ved valgene. Grunnen er vel ganske så klar, politikk er kjedelig og få gidder å lese informasjonen som partiene har sendt ut. Dessuten blir ingenting gjort uansett, slik tenker ungdommen. Men det de fleste ikke tenker gjennom er at visst man ikke bruker stemmeretten, så har man ikke grunn til å klage.

  

Politikk kan være kjedelig, drepende kjedelig. Dag etter dag kan vi se de kjente politikerne i debatt programmer der de krangler, gang på gang. Før hvert valg blir det lovt mye, men når resultatene er ferdig, er det ingen som ser noe til de berømte valgløftene. Jeg tror dette kan være en viktig årsak til den stadig minkende interessen for politikk. Velgerene når ikke frem til politikerne. De blir gang på gang like skuffet over at ingenting blir gjort. Vi håper på mer penger til skole, mer til eldreomsorg og lavere skatter. Men ofte blir resultatet det stikk motsatte, flere skoler legges ned, de eldre må ligge på gangen og skattene bare øker! Det er derfor ikke rart at mage av velgerene derfor svikter.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil