Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Herrenes tale (10. klasse)

Herrenes tale (10. klasse)

En hilsen fra jentene til guttene i klassen.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.07.2007
Tema
Humor

Kjære Guttene våre,

Da klassen ble spurt om noen ville holde herrenes tale, strakk jeg og hege/mariann hendene i været sporenstraks, for vi tenkte at dette ville bli gøy! Men så slo det oss at det kanskje ikke ville være så gøy for herrene. Vi kunne jo ikke trekke oss, så da var det vel bare å hoppe i det. Først og fremst vil vi si på vegne av alle jentene at dere gutter ser flotte ut i kveld. Men når sant skal sies, så er det vel ikke den gutt som ikke kler dress! Tenk at tre år snart er forbi allerede. Det er litt synd, for det er endelig NÅ vi kan glimte modenhet i dere. Det er ikke lenger jentelus, Donald og BARE fotball, men parfyme, barberhøvler og kondomer for alle penga. Alt for chiksa dere! Men jammen har vi ofret mye for dere vi også. Det er ikke bare bare å være jente, selv om vi kanskje setter litt høyere krav til oss selv enn hva dere forventer. Men alt for dere!

 

Men nå skal vi si noe som kommer dypt, dypt inne fra hjerterota til hver eneste jente på Sande Ungdomsskole; vi har IKKE alltid mensen bare fordi vi har en dårlig dag. Heldigvis har vi dere å få en bamseklem av når vi er så uheldige å ha en av disse dårlige dagene. Det er nemlig noe helt annet å få en trøstende klem av en gutt med store, trygge armer enn ett jentekinnkos. Men jammen vet dere å gjøre ting verre også! Dere vet akkurat hvilke knapper dere skal trykke på for å få irritasjonen til å vokse i rekordstor fart som får lysets hastighet til å blekne.

 

Okey gutter hør nøye etter for nå skal vi avsløre en verdenshemmelighet som vi trur dere ikke helt er klar over. Ca 80 % av de fortrolige samtalene oss jenter i mellom handler om dere gutter. Hva i alle dager er det vi skulle ha prata om hvis dere ikke fantes, det er jo begrenset med hvor mye vi får snakket om tamponger, sminke, og hvor dum mamma er. Det er som oftest også dere som lager de lykkeligste smilene og de såreste tårene våre.

Men alt i alt hadde vi ikke klart oss uten dere. På en uforklarlig måte er vi avhengige av dere, uten å helt vite hvorfor. Kanskje det er noe med parfymen, hvem vet?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil