Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Uno

Uno

Filmanmeldelse av den norske filmen "Uno".

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
08.07.2007
Tema
Filmer

Regi: Aksel Henni

Med: Aksel Henni, Nicolai Cleve Broch, Bjørn Floberg, Liv Bernhoft Osa, Espen Juul Kristiansen.

Kategori: Norsk drama

 

Aksel Henni har laget en meget gripende, realistisk og spennende film som går over alle forventninger til norsk film. Filmen tar for seg Oslos narkotikamiljø, eller om man vil kalle det Oslos bakgater. Filmens spenning og drama gir en god filmfølelse som man forventer av et drama. Filmens utførelse og helhet gir et gripende og fantastisk følelse av at den er norsk.

 

<bilde>

Filmen følger David(Henni) og hans hektiske hverdager. Sammen med hans kompis Morten(Cleve Broch) jobber de på et treningsstudio som driver med ulovlig handel med byens stoffmafia. De to blir passivt medskyldig og involvert på hver sin måte. Livene deres forandres totalt etter at politiet har en razzia på treningsstudioet deres. Med en døende far, tyster David på en av kameratene for å ta et siste farvel med faren, som han ikke rekker. Etter dette går alle hans såkalte ”venner” imot han, og David må klare seg på egen hånd. Med en mongoloid lillebror og en enslig men tøff mor, må han være varsom for ikke å miste familien også. David innser hva slags miljø han har havnet i og er villig til å gjøre alt for å komme seg ut av det og redde familien.

David er rett og slett på feil sted til feil tid.

 

På grunn av den realistiske og fantastiske innlevelsen i filmen får den terningkast

 

<bilde>

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil