Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Festen

Festen

En noe blodig stil

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
24.07.2000
Tema


- Se å få ræva i gir, festen begynner snart! det var Dagfinn som ropte. - Kommer snart, må bare på dass først, ropte jeg tilbake. Jeg gikk på dass, også dro vi. På veien gikk vi og småprata om festen vi skulle til. - Har du med deg noen drikke varer? Spurte Dagfinn. - Nei, jeg tror vi skulle få på festen, Einar sa hvertfall at han skulle ordne det, sa jeg. - Du da, har du noe med deg? - Nei, Einar sa det samme til meg også, svarte Dagfinn. Så gikk vi ett stykke uten og si noe. - Veit du om det er sant at Roffe skal komme i kveld? spurte Dagfinn. - Jeg håper ikke det, det blir alltid noe bråk med han i nærheten, svarte jeg. Så kom vi fram. Musikken stod på fullt og spriten var framme, folk hadde til og med begynt å bli dritings allerede. Vi hang oss på og begynte å feste og drikke vi og. Senere på kvelden begynte gå veldig rundt for meg, og jeg visste ikke helt hva jeg sa og gjorde. Plutselig kjente jeg ett kaldt dobbeltløpa hagleløp mot av haka mi, hagla var tydeligvis avsagd fordi jeg kjente at løpet var ruglete foran. Jeg så oppover mot enden av hagla, det var Roffe som holdt den, jeg ble iskald av redsel der jeg satt og kjente løpet mot haka. - Hva, hvorfor *hikk* skal du skyte meg med *hikk* den hagla der? spurte jeg litt sløvt. - HVORFOR? skreik Roffe. - Jeg liker *hikk* deg ikke, svarte Roffe surt. Så spydde han litt, og da jeg så at han spydde spydde jeg litt også. - Møt *urgh* meg utafor om to minutter, sa Roffe like surt som i stad, og spydde enda mer. Jeg drakk litt sprit, og så tenkte jeg at jeg måtte prøve å stikke av fra Roffe. - Jeg kan gjemme meg i kjelleren, tenkte jeg, og så reiste jeg meg fra sofaen. Jeg sjanglet meg mot kjellerdøra, og da jeg endelig kom fram, etter 7-8 fall, gikk jeg inn. Der stod Roffe inna for "kjellerdøra", jeg hadde gått feil. Jeg hadde gått ut inngangs døra i stedet for kjeller døra, og nå stod jeg her, ansikt til ansikt med Roffe. - Så, der *hikk* er du, sa Roffe med en ondskapsfull stemme. Så løftet han sakte hagla, og så fyrte han av et skudd. Skuddet traff heldigvis langt unna meg. - Han bomma nok fordi han er like dritings som meg, tenkte jeg. Hagla var så kraftig at Roffe datt rett på ryggen da han skjøt.

 

Før han rakk og komme seg på beina, så jeg mitt snitt til å fly på Roffe. Jeg hoppet på han, slo han i magen par - tre ganger før jeg prøvde å holde han fast. Jeg klarte bare og holde han fast i en liten stund før jeg kjente et sviende slag midt i trynet, og jeg hørte et knekk og jeg kjente en voldsom smerte i nesa. Da klikka det for meg, jeg løftet neven til et nytt slag og klinte til Roffe rett i kjeften. Tre tenner hang igjen på neven min, og Roffe spyttet ut noen andre tenner sammen med masse blod. Han slo tilbake, og jeg slo til han igjen, og slik fortsatte det. Mens vi lå der på bakken og slåss klarte jeg å få strekt meg bort til et balltre som lå på hellene utenfor garasjen. Først slo jeg til Roffe i kneet med balltreet, så i magen noen ganger, og til slutt sendte jeg av gårde et sinnssykt hardt slag rett i bakhodet hans. Det mørkerøde blodet hans sprutet ut, så sank han om og han ble liggende helt stille. Så jeg reiste meg for å gå - Vent litt, det er bare en ting til jeg må gjøre før du går, sa Roffe hest. Da jeg snudde meg mot han, så jeg at han lå og gliste. - Den lille dritten ligger og gliser, har han ikke fått nok enda! tenkte jeg. Først da så jeg at et glinsende hagleløp stod ut fra jakka hans. Før jeg rakk og gjøre noe, smalt det, og jeg falt om over han. Ingen brydde seg om oss der vi lå sammen krøllet på noen steinheller, i en diger blodpøl. Roffe med innslått tryne og knust bakhode, og jeg med knust nese og med et digert hull gjennom brystkassa. Alle som hadde sett vi slåss var for fulle til å skjønne at de måtte ringe til purken for å få stoppa oss, de var til og med for dritings til å skjønne at de måtte ringe sykehuset når vi lå døde utafor garasjen til Einar en mørkerød blodpøl med fluer som surret rundt de blodige kroppene. Der lå ble vi liggende i en hel uke før noen fant oss, og det var det mora til Einar som fikk gleden av.

 

Hun hadde rygget inn gjennom porten til garasjen, og så hadde hun hørt et dunk i bilen. Da hun gikk ut av bilen for og se hva det var hun hadde kjørt på, fant hun to mishandlede, halv råtne lik liggende på steinhellene. Hun ble veldig sjokkert og løp inn for å ringe politiet. Inne ble det ikke noe særlig bedre, for der hang det et tredagers gammelt lik ned fra trappa. Det var Einar, han hadde hengt seg da han så hvordan det så ut inne etter festen. Mora til Einar ble enda mer fra seg da hun så hvordan huset så ut. Hun ble så ute av seg at hun ringte til purken og sa at det var fire lik i huset sitt. Så gikk hun og hang seg.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil