Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Festen

Festen

En noe blodig stil

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
24.07.2000
Tema


- Se å få ræva i gir, festen begynner snart! det var Dagfinn som ropte. - Kommer snart, må bare på dass først, ropte jeg tilbake. Jeg gikk på dass, også dro vi. På veien gikk vi og småprata om festen vi skulle til. - Har du med deg noen drikke varer? Spurte Dagfinn. - Nei, jeg tror vi skulle få på festen, Einar sa hvertfall at han skulle ordne det, sa jeg. - Du da, har du noe med deg? - Nei, Einar sa det samme til meg også, svarte Dagfinn. Så gikk vi ett stykke uten og si noe. - Veit du om det er sant at Roffe skal komme i kveld? spurte Dagfinn. - Jeg håper ikke det, det blir alltid noe bråk med han i nærheten, svarte jeg. Så kom vi fram. Musikken stod på fullt og spriten var framme, folk hadde til og med begynt å bli dritings allerede. Vi hang oss på og begynte å feste og drikke vi og. Senere på kvelden begynte gå veldig rundt for meg, og jeg visste ikke helt hva jeg sa og gjorde. Plutselig kjente jeg ett kaldt dobbeltløpa hagleløp mot av haka mi, hagla var tydeligvis avsagd fordi jeg kjente at løpet var ruglete foran. Jeg så oppover mot enden av hagla, det var Roffe som holdt den, jeg ble iskald av redsel der jeg satt og kjente løpet mot haka. - Hva, hvorfor *hikk* skal du skyte meg med *hikk* den hagla der? spurte jeg litt sløvt. - HVORFOR? skreik Roffe. - Jeg liker *hikk* deg ikke, svarte Roffe surt. Så spydde han litt, og da jeg så at han spydde spydde jeg litt også. - Møt *urgh* meg utafor om to minutter, sa Roffe like surt som i stad, og spydde enda mer. Jeg drakk litt sprit, og så tenkte jeg at jeg måtte prøve å stikke av fra Roffe. - Jeg kan gjemme meg i kjelleren, tenkte jeg, og så reiste jeg meg fra sofaen. Jeg sjanglet meg mot kjellerdøra, og da jeg endelig kom fram, etter 7-8 fall, gikk jeg inn. Der stod Roffe inna for "kjellerdøra", jeg hadde gått feil. Jeg hadde gått ut inngangs døra i stedet for kjeller døra, og nå stod jeg her, ansikt til ansikt med Roffe. - Så, der *hikk* er du, sa Roffe med en ondskapsfull stemme. Så løftet han sakte hagla, og så fyrte han av et skudd. Skuddet traff heldigvis langt unna meg. - Han bomma nok fordi han er like dritings som meg, tenkte jeg. Hagla var så kraftig at Roffe datt rett på ryggen da han skjøt.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil