Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Yoga i Thailand

Yoga i Thailand

En kjærlighetshistorie fra Thailand med en yogamester.

Karakter: 6 (9. klasse)

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.06.2007


Jeg hadde hatt et godt øye til Sara helt siden hun begynte på helsestudioet hvor jeg var daglig leder. Hun ledet yogatimer og var en mester i det. Hun hadde til og med vært i Tibet og blitt opplært i alskens rare stillinger av tibetanske munker. Jeg var rett og slett betatt av hvor perfekt hun virket. Siden Sara drev med yoga og annen trening hadde hun den kroppen mange menn ville siklet etter, meg inkludert. Hun var ikke bare ei anorektisk tynn flis som bare ville minske mengden kroppsfett. Sara hadde skikkelige former. Som ren bonus var hun hyggelig og lett å prate med også.

 

Jeg satt og studerte yogatimen til Sara da jeg fikk en telefon fra direktøren av helsestudioet. Han sa at vi var blitt valgt ut til å være med på en yogakonferanse i Thailand. Jeg fikk beskjed om at jeg og Sara skulle dra om en uke. Den siste setningen fikk hjertet mitt til å slå ekstra hardere.

 

Sara ble henrykt av nyheten om at vi skulle være i Thailand i to uker.


 

”Nå skal vi få det hyggelig sammen,” sa hun med et lurt smil etter jeg gav henne beskjeden.

 

Thailand var fantastisk. Etter at vi hadde vært på konferansen om dagen pleide vi å se oss omkring i byen på kvelden. Vi var blant annet innom templer hvor vi begge studerte arkitekturen med ærefrykt. Etterpå spurte hun meg mange religionrelaterte spørsmål, som for eksempel: ”Martin, er du religiøs?” eller ”Martin, tror du det finnes en gud?” Jeg visste ikke hva jeg skulle svare, så jeg bare lo. Man kan vel si at vi hadde det hyggelig.

 

Men denne turen satt seg fast i hukommelsen min og var noe av det mest minneverdige jeg noen gang har opplevd på grunn av det som skjedde den siste helgen i Thailand.

 

Jeg var på vei ut av et offentlig toalett i den litt mer lugubre delen av Bangkok da jeg la merke til at Sara var borte. Hun hadde sagt at hun skulle vente utenfor mens jeg gjorde mitt, men jeg så henne ikke noen steder. Jeg begynte å bli litt redd, for hvis hun var borte kunne det bli vanskelig å finne henne igjen. Plutselig så jeg det lange blonde håret til Sara midt i en thailandsk folkemengde et stykke unna, hun bevegde seg ganske fort. Da hun rundet hjørnet så jeg at hun ble holdt fast av to menn, hun ble kidnappet.

 

”Sara!” ropte jeg, men hun hørte meg ikke. Jeg satte på sprang etter henne og de to mennene. Da jeg rundet hjørnet hvor de ble borte så jeg ingenting, men jeg hørte mystiske lyder fra bak en container. Jeg listet meg forsiktig mot containeren, jeg torde ikke ta noen sjanser. De mystiske lydene hørtes litt ut som kvalt skriking og stønning. Det hørtes veldig mistenksomt ut. Jeg bykset ut fra bak hjørnet av containeren. Det synet som ventet meg var fryktelig. Jeg så Sara ligge på rygg med skjørtet på anklene mens to menn prøvde å misbruke henne. Jeg sto stille et par sekunder før jeg reagerte.

 

”Get of her, you crazy motherfuckers!” ropte jeg, før jeg gjøv løs på dem. Jeg hoppet på han som holdt henne fast og leverte fem harde slag rett i fjeset hans. Han begynte å blø kraftig. Jeg gav ham flere slag i fjeset før jeg sparket ham ned på bakken og sparket ham gjentatte ganger i magen. Da jeg sto over ham kjente jeg plutselig et hardt slag i bakhodet. Jeg datt om, men før det ble helt svart for meg så jeg at en mann sprang ut av smuget og inn i folkemengden igjen.

 

Da jeg endelig kom til meg selv igjen kjente jeg at jeg lå i en seng. Jeg åpnet øynene og så at jeg var tilbake på hotellrommet mitt. Jeg reiste meg opp i sengen og fikk et syn jeg ikke kommer til å glemme med det første. Sara sto på balkongen med ryggen mot gelenderet. Øynene hennes stirret dypt inn i mine. Hun så nesten ut som en gudinne der hun sto med den hvite morgenkåpen sin og med månen som en skinnende silhuett bak henne. Beltet var knyttet hardt og fremhevet de vakre formene hennes. Jeg følte en ustyrlig lyst mot henne. Hun kom mot meg der jeg satt på sengen.

 

”Du er våken,” sa hun ømt. ”Endelig.” Jeg bare smilte. Hun strøk en hånd gjennom det fyldige blonde håret sitt, og halsen på kåpen hennes åpnet seg så vidt.

”Takk for at du reddet meg,”, sa hun.

”Ingen ting å snakke om,” sa jeg beskjedent   

”Og nå vil du vel ha belønningen din tenker jeg?” Den bemerkningen kom som lyn fra klar himmel. Det hadde jeg virkelig ikke ventet meg.

 

Med en glidende bevegelse var hun over meg og presset meg ned i sengen.

 

”Tror du på et liv etter døden, Martin?” Sara lo mens hun satte seg overskrevs på meg og holdt meg nede med hendene. Øynene hennes lyste med en rampete glød.

 

”Faktisk har jeg alltid hatt problemer med å se for meg noe annet denne verden vi lever i,” sa jeg.

 

”Sier du det? Så du har aldri hatt en religiøs opplevelse? Et perfekt øyeblikk av pur strålende henrykkelse?” Jeg ristet på hodet, disse spørsmålene minnet meg om spørsmålene hun stilte for noen dager siden.

 

”Nei, og jeg tviler sterkt på om jeg er av den typen som noensinne kan få en religiøs opplevelse.” Sara smøg seg ut av morgenkåpen.

 

”Du har visst aldri vært til sengs med en yogamester, hva?”


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil