Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Glemmer aldri den dagen

Glemmer aldri den dagen

Oppgaven min var at jeg skulle skrive om en gammel dame som falt på bussen.

Karakter: 5- (8. klasse)

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.05.2007


Vekkeklokken min ringte. Pip Pip Pip. Klokken hadde allerede blitt 10:00. Jeg våkna opp og skrudde den av og la meg inn i dyna igjen. Jeg tenkte på hva jeg skulle ha på meg i dag. Jeg gikk mot klesskapet mitt og så på de fine toppene og buksene jeg hadde. Jeg ville ha på meg den lyseblå buksen som mamma ga meg til julaften og den stripete svart og hvite fargete toppen som pappa ga meg til bursdagen min.

 

Jeg tok på meg og gikk til speilet, der stod jeg og så på meg og tenkte på hvordan jeg skulle sette håret mitt opp. Jeg så på mitt fine glatt hår og den hvite hud fargen min. Så tok jeg først håret mitt og børstet den av. Håret mitt var langt og glatt, og den luktet som tulipan. Jeg satte to fletter på håret mitt og et lyse blå panne bånn på hode.

 

Jeg og familien min bodde i et rekke hus og huset vårt var blått og rødt. Byen vi bodde på heter Stavanger og her har jeg bodd nesten i 8 år nå. Jeg har en lille bror som heter Markus og han er en liten galning og plagsom gutt. Han er 5 år og går i barnehagen, men skal snart begynne i 1. klasse. Pappaen min er en morsom kar og vett nesten alt om verdens krigen. Han er nesten aldri hjemme. Han jobber som vakt mester på et hotell. Mammaen min jobber ikke fordi hun er gravid.


 

Jeg var klar til denne dagen og gikk opp, der stod mamma og lagde frokost. Pluseligt sa hun’’så fine du var i dag, skal du en plass’’?. Mhm nikket jeg på hode. ’’ Hvor du skal hen då?’’ spurte hun. ’’Jeg skal til byen med Nora’’ svarte jeg. Nora er min beste venn og vi har vært beste venn siden i barnehagen. Hun er en snill og morsom venn og har en mor og far som er skilte. Jeg gikk til alten der det var stille og rolig. Jeg så mot himmel der det var grått og hvitt. Været var kaldt og det begynte å snø. Det var snart julaften. Jeg fortet meg å spiste frokosten min fordi jeg har ikke lyst at Markus skal være med til byen fordi hver gang han er med så begynner han å tulle. En gang så drog han opp trusen til en gammel dame og sa at hun var en stygge gammel kjerring.

 

Jeg fortet meg og tok på jakken og skoen min og gikk ut i den fine snøen. Jeg ringte til Nora og spurte om hun var på vei. Jeg ventet på bussen og der kom Nora løpende mot meg. Hun hadde på seg den fine dressen hun hadde fått av meg til julaften. Den var blått og svart og var litt stor for henne. Hun hadde også på seg den røde luen hun hadde fått av min mor.

- Hei! Svarte jeg.

- Heia! Har du ventet lenge? spurte hun.

- Nei kom nettopp sa jeg.

- Okey, oh det var fint sa hun.

- Jeg må fortelle hytteferien min etterpå sa hun.

- Ja det vil jeg gjerne høre nikket jeg glad.

 

Så kom bussen og vi gikk inn. Det var mange folk i bussen, noen var gamle og unge. Vi fortet oss inn for å finne en plass, der stod det en plass rett ved siden av en unge mann. Nora og jeg satt og så på alle forskjellige menneskene som var rundt oss. Det var en rare gammel dame som satt bak oss og hun så sur ut.

 

Neste stopp kom det en gammel dame som var ca. 90 år. Hun så på oss glad og kom mot oss.

- Hei unge jenter svarte hun.

- Kan jeg sitte her ved siden av dere fordi jeg har et dårlig hjerte? Spurte hun.

- Nei sa Nora

- Det er ikke plass her, finn deg en annen plass sa hun.

- Ikke vær frekk då Nora svarte jeg sint.

Hun gikk ensom og holdt seg i et stang. Pluseligt stoppet bussen på et stor fart og hun gamle damen falt på hode og ned til trappen. Ingen så hun og ville ikke hjelpe. Jeg synes synd på hun og gikk ned til hun. Hun brakk ryggen og beinet. Jeg tok hun opp og satt hun i mitt plass. ’’Takk unge dame’’ svarte hun. Du har et godt hjerte og smilte til meg. Nora svarte ikke og så sur ut og jeg bare holdt meg i stangen.

 

Når vi var framme gikk vi av. Nora ville gå til den nye butikken som heter Wow og hun ville kjøpe seg den jens buksen hun ville ha. Den kostet 299 kr og hun hadde med seg 1000kr. Jeg hadde 700kr med meg og brukte den til julegaver. Jeg kjøpte en leketøy deddy til Markus og den kunne snakke. Den kunne bare sei hei og god natt. Den fineste gaven jeg kjøpte var til Nora. Jeg kjøpte til henne en sminke koffert.

 

 Så gikk vi inn i en julebutikken og der så vi den gamle damen vi traff på bussen.

- Hei! svarte jeg

- Hei igjen ja svarte hun.

- Så dere er her å kjøpe julegaver ja sa hun.

- Ja nikket jeg.

- Jeg tenkte om dere ville være med hjem og få noe kjeks og melk? Spurte hun

- Ja gjerne svarte vi.

Vi snakket på veien og gikk ned over bakker.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil