Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Boardercross

Boardercross

Artikkel om snowboardgrenen Boardercross.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.07.2000
Tema
Snowboard

Det har lenge vært to freestyle grener innen snowboard; nemlig half pipe og bigjump og to alpine grener; duel og gigant slalom. Nå er en relativt ny gren på vei inn i snowboard sporten; Boarder Cross.

 

Dette er en gren av snowboardsporten hvor en kombinasjon av freestyle og alpine ferdigheter er viktig å beherske. I denne sporten er det viktig å ha god kontroll under hopp og god fart for å komme først i mål. I boardercross kappkjøres det i seksmannsheat nedover en 50-70 sekunder lang løype med svinger, gliflater, hopp og humper i forskjellige størrelser. Når seks snowboardere kjører i samme felt gir det ofte stor dramatikk. Det gis ikke stilkarakterer. Førstemann i mål vinner, men det er ikke tillatt å bruke ufine metoder mot konkurrentene for å komme først i mål. Disking etter usportslig opptreden forekommer sjelden. I boardercross er det alltid litt kniving mellom deltakerne. Starten er viktig, og du må pumpe litt ut av svingene for å få fart.

 

Som i alle andre sporter har Norge utøvere på toppnivå, og dette gjelder også boardercross. Vårt norske håp heter Tor Bruserud og hans tøffeste motstander er Shaun Palmer fra USA, som ikke hvem som helst. Han er medeier i brettfabrikken Palmer, er mangemillionær på dollar og kjører i hjelm belagt med ekte gull. I tillegg er Shaun på toppnivå i mountainbike og motorcross. Da han vant X-games i USA forrige sesong stilte Palmer i gulldress på premieutdelinga, mens mora hans gikk rundt i en jakke med teksten «PALS MAM». Tor Bruserud er sponset og kjører med brettet til hans verste motstander, nemlig Shaun Palmer.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil