Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Vår framtid - Hvordan vil den se ut?

Vår framtid - Hvordan vil den se ut?

PC-en ødelegger vår framtid.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.05.2007
Tema
Humor

Som alle vet; Barn og unge er viktige for fremtiden. De kan bli neste generasjon leger, som redder folk i nød, eller de kan til og med bli fotballstjerner som underholder sportsverden for alt jeg vet. Ikke vet jeg, men med årene synes det å ha blitt en del mindre arbeid for samfunnet osv, spesielt blant barn. Du tenker vel det samme som meg? Det er rett og slett snakk om LATSKAP!

 

For å gå rett på sak; barn og unge sitter ALT for mye foran en skjerm som populært kalles for PC, eller Personal Computer. Oppfinnelsen PC ble lagd for noen tiår tilbake. Det er en maskin som kan gi deg alle opplysninger om det du vil ha, og nesten alt du trenger å vite. Men det er jo selvfølgelig ikke bare positive sider ved denne oppfinnelsen; Den gir stråling fra seg. Det vil si at man kan få dårlig syn, og dermed må man skaffe seg briller!

 

Dette kan være en årsak til at unge sitter heller inne foran denne ”dritten”, i stedet for å dra ut med venner å vise seg offentlig. De nye brillene kan være flaue å vise fram til andre, og man kan føle seg rett og slett mindre pen. Nei, da kan man heller holde seg borte fra skjermen, og dra ut å spille fotball eller noe lignende. Kanskje til å med jobbe for kommunen. Før i tiden kunne man se barn og unge som var ute i timevis og jobbet, eller hadde det gøy med andre unge. Nå møtes de fleste over ”Internett”, ett nettverk på PC-en der man kan skrive til hverandre. MSN er ett såkalt ”Chatteprogram” der man kan skrive til venner, eller til og med ukjente folk fra hele verden. Det er gøy, men det ødelegger den sosiale tilværelsen alle hadde før i tiden. Er dette vår framtid? Er det slik at vi skal miste synet, og slutte å være ute på grunn av en maskin? Unge påstår at de fortsatt er sosiale. De sier som regel; Mamma da, jeg er jo sosial. Jeg snakker jo med vennene mine over nett! De fleste foreldrene godtar dette!

 

Så, er det kanskje foreldrenes skyld at verden blir mer og mer slapp og trist? Det syns i alléfall jeg. Hva hvis dette fortsetter i dette sporet og blir til en epidemi? Da er det mye bedre at alle foreldre tar seg på tak, og sier til barna deres at de heller skal få ansiktet sitt bort fra skjermen, og ut i naturen, eller i verste fall opp på fjellet i lavvo, med onkel.

 

Så tenk over det, DU kan bli noe stort!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil