Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fiskeindustrien

Fiskeindustrien

Hvorfor jobbe innen fiskeindustrien?

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.07.2000


Fiskeindustrien er et bredt og variert yrke. Det de fleste tenker på når de hører ordet fiskeindustri er en gammel mann som står nede på en kai og sløyer fisk. Fiske industrien er så mye mer enn å sløye fisk å bøte garn.

 

Alt som har med fisk å gjøre tjener man penger på. Pengene er ikke alltid like lette å tjene innenfor fiskeindustrien. Å fiske etter skreien midt på vinteren er ganske krevende, å stå opp kl fire i alt slags vær å starte opp den gamle sjarken nede i fjæra for å dra ut å fiske. Fisket er veldig viktig for landet Norge. Norge eksporterer mye fisk til utlandet, man kan faktisk finne fisk fra Lofoten helt nede i Kina. Noen må gjøre det grove å harde arbeidet med å fiske fisken å gjøre den klar for eksport. Dette arbeidet er som oftest det hardeste og mest krevende. Det som ikke er fullt så krevende fysisk er meglingen og organiseringen av eksporteringen.

 

Det finnes mange grunner til å jobbe innenfor fiskeindustrien. For å ivareta tradisjonen som har pågått i flere hundre år, og for å sikre landet penger gjennom eksportering. Mange av ungdommene foretrekker å gå rett ut av ungdomsskolen og ut arbeid innen fiskeindustrien. (Dette er noe jeg har angret litegrann i den senere tid på at ikke jeg gjorde). De som ønsker å gå videre på skole kan jo også utdanne seg innen fiskeindustrien. Utdanning innen fiskeindustrien lønner seg! Det som kanskje lokker mest innen fiskeindustrien er kanskje pengene.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil