Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det gode liv

Det gode liv

Hva er det gode liv?

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.05.2007
Tema
Verdier

Vi mennesker har forskjellige tanker og meninger om det gode livet. Vi er jo forskjellige som mennesker og derfor vil vi jo ha ulike meninger om den ene og det andre.Noen kan bli glad for noe som andre ikke blir fullt så glade for.Tenk deg de stakkars menneskene som lever i Afrika eller en annen fattig del av verden, de har stort sett, ihvertfall fra vårt synspunkt ganske elendige liv. De har ikke noe særlig bosted,ikke rent vann og lite eller nesten ingen penger til mat.Ingen eller små muligheter til utdanning.Når de har slike liv skal det ikke så mye til for å gjøre dem glade eller mer fornøyde. Istedenfor å kaste de gamle ting vi har stuet vekk,foreksempel den gamle genseren mormor strikket eller dine gamle leker og skrivesaker fra 2. klasse, eller de små fravokste klesplaggene dine, kan vi jo gi dem til noen som kan virkelig glede seg over dem.De som blir glade for ”små” ting.

 

Men for oss såkalte rike, som har ”alt”, skal det litt mer til for å glede. Vi drømmer om rikdom, dyre biler, avansert elektrisk utstyr og andre tulleting som vi egentlig ikke trenger.

 

Det gode liv er egentlig ikke å ha det godt hele tiden.Har man det godt hele tiden blir vi jo så godt vant at det blir som en selvfølge.Vi blir egentlig bortskjemt rett og slett, mye vil ha mer liksom.Det som det handler om er ikke alltid å gjøre det som du selv vil mest av alt, men å tenke litt på de vi har rundt oss også.

 

Hjelpe andre som har det vanskelig, det kan gjøre godt i hjertet, gi oss en del av ”det gode liv”. Det er som å tenne et lys i mørket.det varmer både for dem og litt for oss.

 

Venner og familie er også en stor del av det gode liv for meg. Det er til dem jeg går når det har skjedd noe eller at jeg har lyst til å snakke om ting eller bare å ha det hyggelig.De er alltid der! Vennene mine er også gode å ha, ungdomstiden hadde vært lite kul uten dem.

 

Jeg hadde ikke hatt noen å prate med, og ikke hatt noen å oppleve kjekke ting sammen med, jeg har ikke glemt familien min for all del. Men det er på en annen måte med familien, trygghet og kult liksom.

 

Jeg må inrømme at jeg synes at pc og tv-spill også er en del av det gode liv for meg. Jeg bruker det både som underholdning og avslapping, til og med sammen med venner som er på besøk. I de stundene kan jeg og mine venner faktisk sitte i flere timer foran skjerme og snakke sammen, spille og ha det kjekt.Det gode liv!! Så til slutt, det gode liv kan jo være mange ting, og det kan oppleves på flere måter. Det gjelder bare å finne det!!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil