Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Bruk av skaut i skolen

Bruk av skaut i skolen

Fakta og tanker rundt hijab og andre hodeplagg som tar for seg diverse synspunkter rundt bruk av dette skolen.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.04.2007

Diskusjons emnet går på om muslimske jenter skal få lov til å gå med skaut på skolen. Dette skautet kalles hijab. Ordet hijab er egentlig hele drakten, men brukes mye om bare hodeplagget. Det er noen som ønsker forbud mot dette hodeplagget i norske skoler. Dette er fordi de vil ha full likestilling, og for at ingen skal skille seg ut og bli mobbet. Jeg tror ikke det vil bli bedre av noe forbud. Det er vell bedre å snakke om at alle er forskjellige, men likeverdige, i stedet for å forby at noen kan være annerledes.

 

<bilde>
Det heter seg at en kvinne som følger Koranens lover skal bære skaut på hodet for å vise sin hengivenhet til Gud, men jeg har sett mange debattprogrammer på tv om emnet: og de sier at dette ikke er et konkret kriterium i følge koranen. Mange mener dette er en tradisjon som hører kulturen til, ikke religionen.

 

Jeg synes at alle burde få lov til å gå med det de har lyst til, ingen burde få bestemme over hva andre skal gjøre. Men hvis vi først skal nekte disse jentene å bruke hijab, må vi vell nekte andre å bruke kors, og vi må også forby burka.

 

<bilde>
Etter min oppfatning er ikke hijab ett stort nok problem i norske skoler til at det burde forbys. Det vil medføre mer skade enn gagn, for det er klart de religiøse gruppene vil protestere. Det er nok bråk på verdensbasis fra før av, om vi ikke skal skue hunden på hårene.

 

<bilde>
I Frankrike er det lovforbud mot å gå med skaut i skolen. Grunnen til dette er at Frankrike har en verdslig skole, en ikke-religiøs skole med like rettigheter for alle. Det er ikke lov å gå med tørkle, religiøse hodeplagg eller religiøse smykker og symboler. Kanskje hadde det vært en ide å ha skoleuniform i norske skoler. Da hadde alle sett like ut, og det hadde nok blitt mindre mobbing.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil