Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Forskjellsbehandling, ekkel do og dårlig folkeskikk

Forskjellsbehandling, ekkel do og dårlig folkeskikk

Essay om flyturer.

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.04.2007
Tema
Fly


Ok, nå lurer dere sikkert allerede på hva jeg skal skrive om her. Å det skal jeg fortelle deg, det er nemlig FLYTURER. Vi har kommet såpass langt i teknologien at det burde gå an å ha en behagelig flytur uten at man må betale 49986 norsk kroner for å reise fra Oslo til Mexico city for å sitte på første klasse. Nå har jeg aldri reist første klasse før da, men det er ett av mine mål her i livet. For å virkelig se om det er så behagelig som de sier. Min mamma sier det vertfall. Tenk deg da, champagne på flyet, så mye peanøtter du vil ha og god mat kanskje? Jeg husker selv at første gang jeg skulle reise alene, til Amerika for å besøke min mor som bor der, hun som har reist første klasse og sa at det var herlig. Det var da jeg fikk spørsmål om jeg ville se det rommet som kapteinen sitter og styrer flyet i. Noe som faktisk ikke var noe spesielt gøy men urovekkende, for det var bare en hel haug med knapper, å du kunne ikke se ut vinduet heller. Så jeg har aldri helt forstått hvordan de vet hvor de skal kjøre flyet hen når de fillen meg ikke ser noe som helst uten om skyer. Jeg tror vertfall det var skyer jeg så, viss det går an å se skyer da, men det er en ting jeg vil diskutere en annen gang. Så det var altså etter denne opplevelsen jeg begynte å ergre meg over alt som har med fly å gjøre. Aggresjonen jeg har mot fly begynte altså da, allerede i 8ende klasse. Å dette må jeg da leve med resten av livet. Men uansett tilbake til første klasse, jeg måtte gå igjennom der for å komme til kapteinen, å det var da jeg så det. Gode, store og myke stoler, egen tv, stort mellomrom mellom stolene, å gigantisk plass til beina. Det første som ploppet inn i hodet mitt var WOW. Det var også det eneste jeg tenkte på resten av den flyturen, jeg sneik meg til og med inn der en gang til bare for å se på hvor godt de hadde det, men flyvertinnen kastet meg ut. De får til og med privatliv, jeg tror neppe at hvis en fra første klasse kom inn på økonomi eller business klassen at de da hadde blitt hevet ut. Det finnes et ord for det, nemlig forskjellsbehandling. Noe hele verden har kjempet for å bli kvitt i alle år, men likevel ser vi det på en så normal plass som et fly. Dette låter ikke bra for fremtiden.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil