Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Dyreplageri

Dyreplageri

En tolkning over hvilke former for dyreplageri som finnes, delt inn i moralsk forkastelig og moralsk forsvarlig.

Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.04.2007
Tema
Dyr


Det finnes flere former for dyreplageri det er den formen som vi hører om daglig og den som ikke blir fortalt så mye om, den type dyremishandling som er mest vanelig er eiere som ikke passer på dyrene sine, etterlater dem på søppeldynger, slår dem, gir de ikke nokk stell etc. ect. Jeg skal ta for meg den formen for dyreplageri som ikke mange tenker over. Spesielt kosmetikkens bruk av forsøksdyr.

 

Jeg har delt det opp i to kategorier: moralsk forkastelig og moralsk forsvarlig. Noen former for dyreplageri går an å forsvare på grunn av at vi forsker frem medisiner som kan komme mennesket til nytte, de tester hva dyrene tåler av gasser og videre teste det på mennesker hvis det ikke gjør for stor skade på dyrene. En slik form av ”dyreplageri” er på en måte greit, mennesket har ikke klart seg foruten å vite hvordan saker og ting fungerer på oss.

 

Moralsk forkastelig

Transport av levende dyr til slakterier over lange distanser er dyreplageri! Dyra blir pakket sammen som sild i tønne, og fraktet i timevis til slakteren eller til produsenten. Det er ofte varmt i transport kjøretøyet og hygienen er dårlig, dette skjer fordi at det norske markedet vil at kjøtt skal være så billig som mulig. Det er tatt i bruk en ny slake metode men dyra er redde for maskinen, og de blir ofte slått eller gitt et elektrisk støt for og tvinge dyra inn i rommet hvor de skal dø. Bonden har ikke lenger lov til å slakte dyrene sine på eller i nærheten av gården, mattilsynet sier at dette blir for uhygienisk. Jeg mener at dette er tull, mennesker som gjorde dette i gamle dager de ble ikke syke av den grunn. Da ble de hentet inn fra gjordet eller fjøset, og ante fred og ingen fare deretter ble de hentet inn på et annet rom og ble deretter ble de slaktet av en slaks patron hammer. Helt smerte fritt.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil