Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fiktivt intervju med Askeladden

Fiktivt intervju med Askeladden

Et morsomt og bra fiktivt intervju med Askeladden som jeg skrev i 8. klasse.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.03.2007
Tema
Eventyr


Jeg har fått avtalt et intervju med Norges mest kjente eventyrer, Askeladden. Nå sitter i en myk lenestol på en av de utallige kongsgårdene i et av de mange halve kongerikene som han har vunnet. Denne gården ligger i Aursdalen og og er den mest luksuriøse av de han vant når han målbant prinsessen. Etter noen få minutter kommer han inn, tar seg en pipe og setter seg i en stol på andre siden av boret. "God dag" sier han. ”Det er vel du som er journalisten fra Budstikka? Jeg har ikke blitt intervjuet av noen derfra på år og dag smiler han”.

 

”Du har jo vært med på ganske mange eventyr gjennom årene. Når var det du begynte å tenke på å bli eventyrer?”

Det var vel da jeg var sju år. Jeg hadde sett på Indiana Jones og synes at Harrison Ford var veldig flink og morsom skuespiller da ble jeg fast bestemt på at det var eventyrer jeg skulle bli, og siden da så har jeg jo vært på mange eventyr. Så jeg kan vel takke Harrison Ford for at jeg er kommet dit jeg er i dag.


 

”Du har jo tjent ganske bra på eventyrene dine, men på vært nytt eventyr så er du fattig igjen. Hva er grunnen til dette?"

Han tenker seg litt om før han svarer; ”Jeg var jo veldig glad i å spille poker, så det meste gikk nok med på det. Nå er jeg so selvsagt mye mer forsiktig med pokeren", svarer han.

 

”Du har jo vunnet mange prinsesser, og det har ikke gått rykter om skilsmisse, så mange beskylder deg for bigami. Har du noen kommentarer til dette?”

”Vell, jeg har jo vunnet en del, det er sant. Det kan vel ikke kalles bigami, fordi vi er jo veldig sjelden sammen, men vi er vel offisielt gift", svarer han mens han vrir seg i stolen.

 

Det er tydelig at han ikke vil snakke om dette, så jeg går kjapt over til neste spørsmål.

 

”Hvilket eventyr er det du liker best?”

”Det må vel være den gangen jeg kappåt med det trollet. Jeg husker fortsatt utrykket hans når han så at jeg klemte vann ut av en ”stein”", ler han. "Men det har jo vært mange artige eventyr" tilføyer han.

 

”Brødrene dine har ofte kritisert deg offentlig for å bestikke kongen til å gi deg prinsessen. Hva synes du om de beskyldningene? Er de sanne, eller bare løgn fra misunnelige brødre?”

”Jeg kan si helt ærlig at jeg ikke har bestukket noen, verken kongen eller forlagene for å gi meg prinsessene og skrive at det var jeg som vant henne.”

 

”Nå som vi er inne på brødrene dine. Hva tror du grunnen er til at det er alltid du som får prinsessen og halve kongeriket? Og får de noe i det hele tatt?”

”Vell, de er for selvsikre tror jeg, og de er overlegne. Jeg tror de hadde vunnet mer hvis de hadde vært mer hjelpsomme og hyggelige mot andre. De får jo ofte belønninger for at de prøver, for eksempel litt penger eller en liten gård eller dyr.”

 

Vi blir avbrutt av en tjener som kommer inn med kaffe i en sølvmugge og noen småkaker. Det blir et par minutters stillhet mens vi forsyner oss med kaffe og kaker.

 

”Du er jo somsagt eventyrer. Har du noen andre interesser eller jobber i tillegg?”

”Jeg maler litt, også er jeg ivrig modellbygger. Jeg er nettopp ferdig med en modell av Versailles og har startet på Thaj Mahal. Gjennom årene så har jeg bygget mange modeller, blant annet Titanic, Blucher, Airforce one, Eiffeltårnet og Buckingham Palace", svarer han fornøyd mens han gomler på en sjokoladekjeks.

 

Han ser åndsfraværende ut av vinduet som vender ut mot fjorden mens han forsyner seg med en kjeks til. Plutselig hopper en katt opp på fanget hans og begynner og male. ”Heisann. Der er katten vår, Madeleine. Hun er alltid så kosete når hun har vært ute", smiler han mens han klør Madeleine bak øret.

 

”Nåvell. Tilbake til intervjuet. Er det noe annet du vil spørre meg om”?

”Ja, jeg har et par spørsmål til. Hva synes prinsessene om at du har vunnet så mange? Får du tid til alle? Og er det ikke veldig slitsomt med så mange svigermødre”?

”Som jeg sa tidligere, så har jeg ikke kontakten med så mange, så det går, men det er som du sier veldig ille med så mange svigermødre som kan komme på besøk på de underligste tider, fra ingensteds", sukker han.

 

Plutselig hører vi en høy lyd.

”Å det er bestefarsklokka min smiler han. Jeg har ikke fått lagt en demper for lyden”.

”Å, svarte. Er klokka så mye? Jeg har middag med svigers om en halvtime, og kona mi kommer til å klikke vis jeg kommer for sent.”

”Jeg kjenner til det", ler Askeladden.

”Farvel for denne gang. Jeg gleder meg til intervjuet kommer på trykk", smiler han mens han følger meg ut til helikopteret som jeg kom hit inn.

 

Inne i helikopteret får jeg skrevet slutten på intervjuet mitt; Askeladden er en interessant person som man alltid har glede av å snakke med.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil