Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Stakk av

Stakk av

En novelle om alt som startet den dagen i 7. klasse.

Sjanger
Novelle
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
26.03.2007


Han slapp arket med teikninga og arket sirkla litt rundt i lufta, før det la seg fint på golvet med teikninga ned. Han kjente ein frysning av raseri og fortvilelse der han stod, og rett etter detta snudde han bare til høgre og gjekk inn på kjøkkenet uten en lyd. Han fant fram skiver og pålegg smurte ein matpakke og for opp på badet tok med seg en rød handuk og hårsaker og gjekk ned i gangen og ut døra.

 

Han løp og løp, vinden traff han i ansiktet som velretta slag, han kjente frysningane i tenna og at leppa sprakk. Han beit seg i leppa og sleiket den for og prøve og tvinge inn noen fuktighet, men han kjente bare blodsmaken i munnen der han løp, alt virket blå/grått og han ville bare gløyme alt. Skulen, lærerene, Mona, familien, livet sitt - alt. Han stoppa ikkje før han var kommen til busstasjonen.

 

Det var blitt mørkt og den eneste lyset var det oransje lyset fra lyktestolpen på holde plassen. Men han såg forma til byggningen. Nå som det var mørk såg det bare ut som en stor mørk firkant med et lite grønt lys på. Han gjekk bort til benken, den hadde mistet all sin farge og tidligere glans og stod der brun nedslitt og full av tyggis og klistremerker. Han satt seg på høgre enden av benken fordi det var sølt noke brus eller annet klissete drikke på midten og litt på venstre sida. Han tok av seg den svarte sekken og satt den ved foten av benken. Sekken var gammel og slitt og hadde små hull her og der og en stor hodeskalle midt på framdelen. Men det var yndligs sekken han hadde hatt siden 7 og var den eneste han ville bruke.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil